Pixabay

1000e coronabesmetting in Kaag en Braassem een feit

Het totale aantal geregistreerde besmettingen in de gemeente heeft de 1000 aangetikt (eerste en tweede golf). Er kwamen in de afgelopen week 123 besmettingen bij, iets meer dan de week daarvoor.

En dat terwijl er iets minder testen werden afgenomen.

In regio Hollands-Midden zijn er in de afgelopen week 3719 besmettingen bijgekomen, ten opzichte van 2987 besmettingen in de week daarvoor. Er werden iets minder testen afgenomen.

Vanwege de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen, kondigde premier Rutte afgelopen maandagavond tijdens een coronatoespraak een lockdown aan. Niet-essentiële winkels moesten hun deuren sluiten, net als scholen en doorstroomlocaties en sportscholen. 

Burgemeester Van der Velde sprak eerder deze week in een tweet al haar zorgen uit. ‘’Mensen hou je aan de lock down: voor uw eigen gezondheid en voor uw omgeving! Hou vol en blijf gezond!’’

Bekijk hier het coronadashboard voor de actuele cijfers.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.