Pixabay

1000e coronabesmetting in Kaag en Braassem een feit

Het totale aantal geregistreerde besmettingen in de gemeente heeft de 1000 aangetikt (eerste en tweede golf). Er kwamen in de afgelopen week 123 besmettingen bij, iets meer dan de week daarvoor.

En dat terwijl er iets minder testen werden afgenomen.

In regio Hollands-Midden zijn er in de afgelopen week 3719 besmettingen bijgekomen, ten opzichte van 2987 besmettingen in de week daarvoor. Er werden iets minder testen afgenomen.

Vanwege de aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen, kondigde premier Rutte afgelopen maandagavond tijdens een coronatoespraak een lockdown aan. Niet-essentiële winkels moesten hun deuren sluiten, net als scholen en doorstroomlocaties en sportscholen. 

Burgemeester Van der Velde sprak eerder deze week in een tweet al haar zorgen uit. ‘’Mensen hou je aan de lock down: voor uw eigen gezondheid en voor uw omgeving! Hou vol en blijf gezond!’’

Bekijk hier het coronadashboard voor de actuele cijfers.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.