Dennis

19,5 miljoen voor amateursportorganisaties

Er is een bedrag van € 19,5 miljoen beschikbaar gesteld voor amateursportorganisaties. Deze tegemoetkoming werd 10 juli in de Staatscourant gepubliceerd. ‘’Goed nieuws’’, aldus gemeente Kaag en Braassem. 

De zogenaamde TASO-regeling maakt onderdeel uit van het eerder aangekondigde steunpakket voor de sport. Via deze regeling wordt geld beschikbaar gesteld aan sportvereniging die niet in aanmerking komen voor de generieke steunmaatregelen zoals TOGS en TOZO.

Samengevat komt de TASO-regeling hierop neer:
- De Minister voor Medische Zorg verstrekt op aanvraag een tegemoetkoming aan een amateursportorganisatie die ten minste 20% aan omzetverlies heeft geleden als gevolg van de maatregelen ter bestrijding van de verdere verspreiding van COVID-19.
- Een amateursportorganisatie komt slechts eenmaal in aanmerking voor een tegemoetkoming op grond van onderhavige beleidsregel.
- De minister beslist afwijzend op een aanvraag indien de aanvrager reeds een tegemoetkoming voor doorlopende lasten ontvangt op grond van de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19.

De regeling voor de compensatie van huurlasten wordt in augustus verwacht.

Bron: Gemeente Kaag en Braassem


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.