Ingezonden

24e beachvolleybal Leimuiden aanstaande

Zondag 28 augustus gaat het eindelijk weer gebeuren, beachvolleybal Leimuiden, voor de 24e keer. Na twee jaar geen beachvolleybal  ivm covid-maatregelen, staat iedereen te trappelen. In 2019 werden drie nieuwe bestuursleden geworven, Rick van der Zee, Guido Stokman en Michiel Molenaar, eindelijk mogen ze aan de bak.

De inschrijving van de 21 teams was snel geregeld, alle teams van 2019 doen weer mee (hadden zich in 2021 al aangemeld), de wachtlijst moet weer een jaar wachten. Nagenoeg alle sponsors doen weer mee, daarmee is de organisatie financieel weer ingedekt. Belangrijk, alle materiaalsponsors doen weer mee, Ron de Rijk, GRS, Blom Tuinen, RVR enz, met materiaal, Betonfabriek Gebr Langhout voor het zand, volleybalvereniging Setumup voor de wedstrijdleiding en arbitrage, mooi waarin een dorp elkaar kan helpen.

 

Op zaterdagmiddag 27 augustus begint de stort van 220 kub zand, wat met 4 vrachtauto’s wordt gedaan, zondag 28 augustus starten om 10.00 uur de wedstrijden. In 3 poules, gebaseerd op de resultaten van de afgelopen jaren, wordt gestreden om de 1e prijs en promotie en degradatie. Volleybal staat bovenaan, maar vooral de gezelligheid. “Leimuiden ontmoet elkaar jaarlijks op het dorpsplein”, dat is het hoofdmotto. Voor de kinderen veel vertier, op basis van de beschikbare buitenruimte wordt dat ingepland. Helaas geen hoki poki meer, na meer dan 20 jaar is besloten dat die onvervangbaar is.! Om 17.00 uur is er een heuse finale tussen de nummers 1 en 2 van de A poule, daarna begint de afterparty. DJ Twan trapt daarin af, onderbroken door de prijsuitreiking, om ca. 19.00 uur is er een live optreden van feestzanger. In de tussentijd ruimen vrijwilligers het plein weer op, om ca. 21.00 uur heeft dat plein dan ook weer zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt gehad.

Tekst gaat door onder de foto.

Op zaterdag 27 augustus gaat op het plein en directe omgeving een parkeerverbod in, dat geldt tot zondagavond.  Mooie bijkomstigheid, na een bouwtijd van ruim twee jaar is de dorpshaven nagenoeg af, zal er dan eindelijk een keer een volleybal in het water belanden?

 

Voor alle informatie omtrent de dag verwijzen u wij graag naar onze website, www.beachvolleyballeimuiden.nl met alle actuele informatie.

Bijgaande foto van een van de deelnemende teams, de Plofkoppen.


Meer nieuws

Muziek vandaag 13:58

29 oktober Copperhead County in Rijnsaterwoude

Copperhead County legt zich, als een van de weinige bands in Nederland, volledig toe op southern rock. Geïnspireerd door vermaarde voorgangers als Blackberry Smoke, The Outlaws en (vele) anderen brengen de zes gepassioneerde muzikanten door heel Europa hun ‘footstomping and beer raising tunes’. Meeslepende southern rock die de luisteraar meeneemt naar de authentieke en kenmerkende sfeer van het zuiden.

Overige gisteren 16:06

Themamarkt Roelofarendsveen en Oude Wetering op 11 oktober

Kom jij ook naar de themamarkt over projecten en thema’s die in Roelofarendsveen en Oude Wetering spelen? Deze themamarkt vindt dinsdag 11 oktober plaats in de sporthal van De Tweesprong, Lucas van Leydenlaan 2 in Roelofarendsveen. Je kunt vanaf 16:30 uur binnenlopen. De markt duurt tot 20:30 uur.

Advertorial Maatschappij gisteren 14:17

Stop financiële uitbuiting bij ouderen

Elk jaar worden in Nederland zo’n 30.000 senioren slachtoffer van financiële uitbuiting. Rabobank wil dit financieel misbruik bespreekbaar maken en het helpen te voorkomen.  

Sport gisteren 13:57

Zwaarbevochten maar verdiende overwinning voor Vrouwen 1

Zaterdag 1 oktober was de 2e wedstrijd bij en tegen Ter Leede. Een team dat vooral bestaat uit talentvolle jeugdspeelsters. Daarbij hadden ze ook nog eens de keepster van Vrouwen 1 van vorig seizoen op doel dus het zou lastig zijn om deze te passeren.