Ingezonden

24e beachvolleybal Leimuiden aanstaande

Zondag 28 augustus gaat het eindelijk weer gebeuren, beachvolleybal Leimuiden, voor de 24e keer. Na twee jaar geen beachvolleybal  ivm covid-maatregelen, staat iedereen te trappelen. In 2019 werden drie nieuwe bestuursleden geworven, Rick van der Zee, Guido Stokman en Michiel Molenaar, eindelijk mogen ze aan de bak.

De inschrijving van de 21 teams was snel geregeld, alle teams van 2019 doen weer mee (hadden zich in 2021 al aangemeld), de wachtlijst moet weer een jaar wachten. Nagenoeg alle sponsors doen weer mee, daarmee is de organisatie financieel weer ingedekt. Belangrijk, alle materiaalsponsors doen weer mee, Ron de Rijk, GRS, Blom Tuinen, RVR enz, met materiaal, Betonfabriek Gebr Langhout voor het zand, volleybalvereniging Setumup voor de wedstrijdleiding en arbitrage, mooi waarin een dorp elkaar kan helpen.

 

Op zaterdagmiddag 27 augustus begint de stort van 220 kub zand, wat met 4 vrachtauto’s wordt gedaan, zondag 28 augustus starten om 10.00 uur de wedstrijden. In 3 poules, gebaseerd op de resultaten van de afgelopen jaren, wordt gestreden om de 1e prijs en promotie en degradatie. Volleybal staat bovenaan, maar vooral de gezelligheid. “Leimuiden ontmoet elkaar jaarlijks op het dorpsplein”, dat is het hoofdmotto. Voor de kinderen veel vertier, op basis van de beschikbare buitenruimte wordt dat ingepland. Helaas geen hoki poki meer, na meer dan 20 jaar is besloten dat die onvervangbaar is.! Om 17.00 uur is er een heuse finale tussen de nummers 1 en 2 van de A poule, daarna begint de afterparty. DJ Twan trapt daarin af, onderbroken door de prijsuitreiking, om ca. 19.00 uur is er een live optreden van feestzanger. In de tussentijd ruimen vrijwilligers het plein weer op, om ca. 21.00 uur heeft dat plein dan ook weer zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt gehad.

Tekst gaat door onder de foto.

Op zaterdag 27 augustus gaat op het plein en directe omgeving een parkeerverbod in, dat geldt tot zondagavond.  Mooie bijkomstigheid, na een bouwtijd van ruim twee jaar is de dorpshaven nagenoeg af, zal er dan eindelijk een keer een volleybal in het water belanden?

 

Voor alle informatie omtrent de dag verwijzen u wij graag naar onze website, www.beachvolleyballeimuiden.nl met alle actuele informatie.

Bijgaande foto van een van de deelnemende teams, de Plofkoppen.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.