Dennis

25e Rolstoeldriedaagse groot succes!

Na een paar verloren jaren konden we eindelijk weer de rolstoeldriedaagse organiseren. En wat voor één! Het was de 25e keer, dus tijd om iets meer uit te pakken. Daarom hadden we in samenwerking met Regiobank/ Meer Advies een crowdfunding opgestart. Ook hebben we dit jaar het Braassemhuis en Hof van Alkemade uitgenodigd om deel te nemen aan dit feestelijke evenement. Daardoor gingen we dit keer met zo’n 46 deelnemers, 46 begeleiders, vlaggers, fietsers en de EHBO-auto op pad. Wauw, wat een grote groep!

Maandag 20 juni gingen we van start. We hadden prachtig weer, niet te warm en gelukkig ook geen regen.

Het duurde even voordat begeleider en deelnemer elkaar allemaal hadden gevonden, maar om 14.00 uur waren we op weg. We liepen over de Populierenstraat richting het Pastor Onelplein, waar we een stop hielden. We werden getrakteerd op heerlijke augurken geschonken door N. van Ruiten. Hartelijk dank hiervoor, ze waren verrukkelijk!

Daarna hebben we onze weg vervolgd, over het Westeinde en de Fransche Brug naar de Braassemdreef. We waren verrast dat er alweer zoveel is bijgebouwd! Vanaf de Braassemdreef liepen we naar de Oevers. Op de Oostoever stond Theo Elstgeest klaar met zijn accordeon. Terwijl we daar een stop hielden, werden we getrakteerd op wat drinken en lekkere snoepjes. De snoepjes zijn geschonken door supermarkt Plus van Dijk, bedankt daarvoor! Het sap is geschonken door Dirk van den Broek, ook hartelijk bedankt! We hebben er lekker van gesmuld en ondertussen luisterden we naar de mooie accordeonmuziek van Theo. Dank je wel Theo!

Maar aan alles komt een eind, dus even later liepen we weer verder en kwamen op de Noorderhemweg uit. Via de Langeweg, Essenweg en Dijkstraat liepen we richting de Schoolbaan en Meerkreuk. We staken over en in Jacobus stond een heerlijk kopje koffie te wachten. Dag 1 zat erop!

 

De tweede dag was op woensdag 22 juni. Deze dag was wat warmer, dus de petjes en zonnebrand werden die dag goed gebruikt. Vandaag liepen we over de Meerkreuk naar de Plantage, om vervolgens via de Galgekade naar de jachthaven te lopen. Gelukkig stond er ook een klein windje, wat het wandelen wat aangenamer maakte. Bij de parkeerplaats van Yachtclub Noorderhem hadden we allemaal wel dorst, daar hebben we even een stop gehouden

En daarna weer door, richting de Noordkade en het Noordeinde naar het Noordplein. Ook vandaag troffen we daar een verrassing: De Ringvaartzangers stonden ons daar op te wachten en zongen ons toe vanaf het podium. Ondertussen gingen worst, kaas en drinken rond. Er werd weer volop genoten van de muziek en de hapjes, wat een feest! Ringvaartzangers, hartelijk bedankt voor jullie prachtige optreden! Jullie zijn geweldig! Keurslager van der Meer en Kaaswereld, de worst en de kaas was zoals altijd weer overheerlijk, hartelijk dank voor jullie traktatie!

Toen de Ringvaartzangers klaar waren met hun miniconcert, zijn we verder gegaan richting Westeinde en Stationstraat en langs Populierenstraat weer richting Jacobus. En daar was weer de koffie!

 

De laatste dag, de route richting Nieuwe Wetering. Deze route bewaren we altijd voor de vrijdag, want eigenlijk is dit de mooiste van alle routes. Vrijdag verzamelden

we iets eerder en om half 2 liepen we richting de Baan. Langs de molen op de Googermolenweg en over het viaduct van de A4. Zo komen we uit bij Door Gunst Verkregen, waar we een (sanitaire) stop houden. Bedankt D.G.V. voor het gebruik en de gastvrijheid!

Tijdens de stop vielen er een paar spetters, maar daar bleef het dan ook bij. Wat een geluk! We waren allen wel voorbereid op een buitje, zeker nu Van der Kamp Producties ons nog 20 nieuwe poncho’s had geschonken. Dank daarvoor van der Kamp! Ze waren dit jaar niet nodig, maar wie weet in de toekomst wel! Dan is het fijn dat we ze al hebben.

Na de stop liepen we richting Achterweg en over het bruggetje naar de Voorweg. Ook dit jaar zagen we weer prachtige tuinen, waterlelies en mooie huizen. Het is altijd genieten om hier doorheen te wandelen.

Aan het einde liepen we weer onder de A4 door en lopen we richting het Westeinde. Daar worden we door Kapsalon van Rhoon getrakteerd op limonade en heerlijke zelfgemaakte boterkoek. Om je vingers bij op te eten! Bedankt Kapsalon van Rhoon!

Even later, bij het gemeentehuis staat ons nog een lekkere versnapering te wachten. Een lekker ijsje tijdens deze stop, we laten het ons goed smaken!

Na de stop lopen we over de Stationstraat, naar de Sotaweg en lopen we een stukje door de Bloemen. Dan over het Sportpad naar Jacobus.

Daar ligt de rode loper al uit, een spandoek met “finish”, en de ballonnenboog die maandag al is geplaatst. Wat een warm onthaal! Iedereen krijgt hier een medaille en een bos bloemen, want dat hebben we ze zeker wel verdiend.

Omdat het de 25e keer is, hebben we Mw. Langhout uitgenodigd. Zij is de oprichter van de rolstoeldriedaagse en hoort bij dit feestelijke moment er natuurlijk wel bij te zijn!

Binnen wacht ons koffie met gebak. Ook Theo is er die mooie keyboardmuziek speelt. Iedereen geniet met volle teugen van deze afsluiting van een prachtige geslaagde week.

 

Ook dank aan de Lionsclub, Fonds Voor de Ouderen, Stolp+KAB Adviseurs en Accountants, De Kleine Poort en alle anonieme donateurs voor jullie gulle donaties, H.S. Events, Vomar, Kaag en Braassem Nieuws en Regiobank voor jullie steun en hulp!

En natuurlijk niet te vergeten onze vrijwilligers, collega's en familie.

Zonder de hulp van al deze mensen was deze week niet zo geslaagd geweest!


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.