Pixabay

270 Kinderen uit Leimuiden bezorgen een lentegroet aan ouderen

Kinderen van Integraal Kindcentrum De Lei hebben een lentekaart gemaakt. Vergezeld door een bloemetje hebben zij die, samen met hun ouders, naar ouderen in het dorp gebracht.

Deze actie is georganiseerd door de Katholieke Kerk, Stichting Welzijn Ouderen, de Ontmoeting, welzijnsorganisatie De Driemaster en IKC De Lei.

Kapelaan van Paassen van de Katholieke Kerk in Leimuiden: “Mensen kunnen niet wachten om elkaar weer te mogen ontmoeten. Helaas kan dat nu nog niet. We willen heel graag een bloemetje brengen bij de ouderen die het nu extra hard nodig hebben. Het bloemetje staat symbool voor al het goeds wat we elkaar wensen in deze tijd.”

“Een thema dat op dit moment wordt besproken op school is dat je goed voor jezelf én ook voor elkaar moet zorgen. Dat is in deze tijd misschien wel nóg belangrijker. Daarom doen we graag mee aan deze actie”, aldus Kristel van Goozen, directeur van IKC De Lei.

William Slotboom van welzijnsorganisatie De Driemaster vult aan: In deze tijden van corona is het moeilijk om mensen met elkaar in contact te brengen op een veilige manier. Met deze actie genereren we een veilig contactmoment tussen drie generaties, dat is ontzettend mooi.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.