Pixabay

270 Kinderen uit Leimuiden bezorgen een lentegroet aan ouderen

Kinderen van Integraal Kindcentrum De Lei hebben een lentekaart gemaakt. Vergezeld door een bloemetje hebben zij die, samen met hun ouders, naar ouderen in het dorp gebracht.

Deze actie is georganiseerd door de Katholieke Kerk, Stichting Welzijn Ouderen, de Ontmoeting, welzijnsorganisatie De Driemaster en IKC De Lei.

Kapelaan van Paassen van de Katholieke Kerk in Leimuiden: “Mensen kunnen niet wachten om elkaar weer te mogen ontmoeten. Helaas kan dat nu nog niet. We willen heel graag een bloemetje brengen bij de ouderen die het nu extra hard nodig hebben. Het bloemetje staat symbool voor al het goeds wat we elkaar wensen in deze tijd.”

“Een thema dat op dit moment wordt besproken op school is dat je goed voor jezelf én ook voor elkaar moet zorgen. Dat is in deze tijd misschien wel nóg belangrijker. Daarom doen we graag mee aan deze actie”, aldus Kristel van Goozen, directeur van IKC De Lei.

William Slotboom van welzijnsorganisatie De Driemaster vult aan: In deze tijden van corona is het moeilijk om mensen met elkaar in contact te brengen op een veilige manier. Met deze actie genereren we een veilig contactmoment tussen drie generaties, dat is ontzettend mooi.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.

Politie 16 jun. 2021 14:59

25-jarige bestuurder blijkt onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni op de Herenweg in Leimuiden, viel een bestuurder op om zijn vreemde rijgedrag. De snelheid van de bolide was van dusdanig dat het politieteam van Kaag en Braassem even poolshoogte nam.