Pixabay

4 coronapatiënten uit Kaag en Braassem opgenomen in ziekenhuis

Dinsdag 31 maart meldde het RIVM dat er 4 inwoners van Kaag en Braassem opgenomen zijn in het ziekenhuis voor corona. Maandag waren dat er nog 3.

Tot en met maandag 30 maart maakte het RIVM dagelijks bekend hoeveel coronabesmettingen er in de gemeente Kaag en Braassem waren. Daar zijn ze nu van afgestapt. In plaats daarvan wordt er vanaf heden gekeken naar het aantal patiënten in de gemeente die zijn opgenomen of opgenomen zijn geweest in het ziekenhuis in verband met het coronavirus. In de gemeente Kaag en Braassem gaat het om 4 personen.

Het RIVM licht toe: “Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van COVID-19 in Nederland te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente.” Daarom is vanaf vandaag op de kaart van het RIVM het aantal opgenomen personen in het ziekenhuis te zien in plaats van het aantal besmettingsgevallen. De verspreiding laat de woonplaats van de patiënten zien.

Genezingen

Het is niet bekend hoeveel personen er genezen zijn van het coronavirus. "Er is geen meldingsplicht om door te geven dat mensen zijn genezen van de ziekte", legt het RIVM uit. Daarbij heeft de GGD het te druk met het opsporen van nieuwe brandhaarden en de bestrijding van het coronavirus. Ook hebben zij niet de mankracht om bij elke patiënt na te vragen wie er wel en niet hersteld is.

Testbeleid

Naar verwachting ligt het daadwerkelijke aantal hoger dan nu geconstateerd omdat het testbeleid is veranderd. Niet alle personen die het coronavirus hebben worden namelijk getest. "Het testbeleid is erop gericht om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden, hen te beschermen en op tijd te kunnen behandelen."
Daarom wordt er benadrukt om de maatregelen van het RIVM nauw op te volgen: houd 1,5 meter afstand van elkaar, blijf thuis bij klachten zoals neusverkoudheid en hoesten en tref de nodige hygiënemaatregelen. Ook wordt geadviseerd thuis te werken voor zover dat kan.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.