Aangepaste herdenking 4 mei #IKHERDENKTHUIS

Op 4 mei herdenken we het einde van de tweede wereldoorlog. Dit jaar doen we dat vanwege het Coronavirus vanuit huis.

Herdenk vanaf huis

Tijdens de landelijke herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk in Amsterdam houdt schrijver Roxane van Iperen de 4 mei-voordracht Stemmen uit het diepe. Sopraan Laetitia Gerards verzorgt een muzikaal optreden, onder begeleiding van enkele leden van het Metropole Orkest. Aan het begin van de herdenkingsplechtigheid op de Dam leggen de koning en koningin een krans, gevolgd door het signaal Taptoe, de twee minuten stilte en het Wilhelmus. Op de Dam wordt een voordracht gehouden door een jongere, ook geeft André van Duin een toespraak. Tijdens de herdenking worden verschillende kransen en bloemen gelegd voor de oorlogsslachtoffers.

Wij roepen u op om de herdenking thuis via de televisie of online te volgen. 

Kranslegging

Onze collegeleden leggen eerder op de avond een krans op de herdenkingsplekken in de dorpen. Wij roepen u op niet te komen en tijdens de herdenking thuis te blijven. Op een aantal locaties zal het signaal Taptoe te horen zijn. Wilt u wel bloemen leggen bij het monument? Doe dit dan op een later moment. 

Op 4 mei komt daarnaast een speech van burgemeester Marina van der Velde-Menting online via de website en social media kanalen van de gemeente en van het comité 4 en 5 mei Kaag en Braassem. 


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.