Google Street View

Aankomend weekend beperkte dienstverlening bij gemeente Kaag en Braassem

In het weekend van 16 en 18 april voert de gemeente de jaarlijkse IT uitwijktest uit. Dat betekent beperkte dienstverlening vanaf vrijdagavond 16 april 18.00 uur tot en met zondag 18 april. 

Het is om die reden niet mogelijk om gebruik te maken van de digitale producten op de website. De website is wel beschikbaar voor het raadplegen van informatie. Vanaf maandag 19 april zijn de digitale producten weer beschikbaar.

Wettelijke verplichting

Als gemeente zijn we wettelijk verplicht om onze dienstverlening richting inwoners bij een ramp binnen 48 uur weer operationeel te hebben. Om deze verplichting te toetsen, voert de gemeente elk jaar een test uit om te controleren of het tweede datacenter in de praktijk goed functioneert.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.