Aanpassing bedrag maximale koopprijs woning

In 2010 heeft de raad van gemeente Kaag en Braassem bepaald dat een woning maximaal €224.000 mocht kosten, om inwoners in aanmerking te kunnen laten komen voor een starterslening. De huizenmarkt staat nu zo onder druk dat deze prijs niet meer realistisch is. Het college van B en W heeft daarom besloten de maximum aankoopprijs voor een woning te verhogen tot €310.000, de grens die gehanteerd wordt voor de Nationale Hypotheek Garantie. 

Er kwamen signalen van inwoners en van banken dat de oude prijs – gelet op de huidige woningmarkt in onze omgeving – niet meer realistisch was. Door het verhogen van de maximum aankoopprijs voor een woning komen inwoners weer in aanmerking voor een starterslening.

Starterslening

De gemeente Kaag en Braassem ziet deze lening als instrument om de starter in deze overspannen woningmarkt te helpen en verstrekt een starterslening met een maximum van €30.000,-. Met de starterslening leen je op een verantwoorde manier nét dat beetje extra waardoor je je eerste droomhuis toch kunt kopen. De lening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat u bij uw bank kunt lenen. Het is dus een aanvulling van de gemeente op uw eerste hypotheek.

Wethouder wonen, Floris Schoonderwoerd, is blij met deze nieuwe prijsgrens: ''Het is gebleken dat de oude prijsgrens ervoor zorgde dat de starterslening voor niemand bruikbaar meer was vanwege de huidige woningmarkt. Door de prijsgrens te verhogen is de lening weer inzetbaar gemaakt en krijgt onze jeugd weer de kans om een thuis te kopen in onze gemeente.''

Nog ruimte voor aantal startersleningen

Het budget hiervoor is niet oneindig. Er is nog enige ruimte voor een aantal startersleningen. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) voert de starterslening voor de gemeente uit. Op de website www.svn.nl kan berekend worden of u in aanmerking komt voor een starterslening.


Meer nieuws

Sport gisteren 17:44

EK Verbij binnen 100 meter over

Het EK in Heerenveen duurde dit jaar voor Kai Verbij nog geen 100 meter. Door een val na de start op de eerste 500 meter, kan hij zijn derde Europese titel voorlopig in de ijskast zetten.

Algemeen 15 jan. 2021 15:42

Elke maandag een brandende vraag van brandweer Leimuiden

Elke maandag stelt brandweer Leimuiden een brandende vraag op hun Facebook. Je hebt dan tot en met vrijdag om de vraag te beantwoorden. Daarna wordt de vraag beantwoord. Maar naast dat je meer leert over verschillende onderwerpen van de brandweer, komen er ook leuke acties aan met een daarbij horende prijs voorbij.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 15 jan. 2021 13:15

Inenten zorgmedewerkers ook in de regio Hollands Midden van start gegaan

Vrijdagochtend 15 januari was ook voor GGD Hollands Midden het moment daar: de start van het vaccineren van zorgmedewerkers. De eerste vierhonderd zorgmedewerkers worden vandaag ingeënt in Leiden. Duizenden zorgmedewerkers zullen de komende periode volgen.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 15 jan. 2021 11:37

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.