Dennis

Aanrijtijden ambulances in de regio nauwelijks verbeterd

In het afgelopen jaar is in regio Hollands Midden slechts een hele kleine verbetering bereikt in de aanrijtijd bij spoedmeldingen door ambulances. Dit moet binnen de 15 minuten zijn, maar dit quotum wordt, zeker in de buitengebieden, nog niet gehaald.

Wettelijk gezien dient 95% van de ritten bij spoedmeldingen binnen 15 minuten ter plaatse te zijn. In het afgelopen jaar kwam dit percentage op 91,9 procent uit in de regio Hollands Midden. Het voorgaande jaar lag dit percentage in de regio op 91,4 procent.

De gemiddelde responstijd is gelijk gebleven met ruim 10 minuten. Wel wordt verwacht dat de cijfers in het volgende jaarverslag niet beter zullen worden. De reden hiervan betreft de coronamaatregelen. Ook het aantrekken van beschermende kleding kost extra tijd die de aanrijtijd negatief beïnvloedt.


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 19:24

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Advertorial Sport gisteren 15:23

Remember Liemeer Experience op 6 september

Fred Schröder, bestuurslid van Golf- & CountryClub Liemeer: “Iedere golfclub organiseert ’open dagen’ en zijn dan blij met 30 tot 40 bezoekers. Wij organiseren nu voor de vierde keer de ’Liemeer Experience’ en in de vorige jaren liep het aantal bezoekers op van 190 in 2017 tot vorig jaar bijna 400 bezoekers!'' 

Overige gisteren 12:59

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Weer in Kaag en Braassem gisteren 11:47

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Calamiteiten gisteren 08:54

Achtervolging in Oud Ade

Dinsdagavond 4 augustus gaf de politie een auto op de Leidseweg het stopteken om te auto te controleren. Op dat moment ging de auto er met hoge snelheid van door.