Pixabay

Aantal besmettingen bijna verdubbeld

In de afgelopen week zijn er 95 nieuwe coronabesmettingen bijgekomen in onze gemeente. Dat is bijna het dubbele van de week daarvoor, terwijl er minder testen gedaan zijn in de teststraten. 1 persoon kwam in het ziekenhuis te liggen.

Tot juni was het testbeleid vooral gericht op het testen van kwetsbare mensen en zorgmedewerkers die buiten het ziekenhuis werken in cruciale functies. Sinds 2 juni kunnen ook burgers met klachten getest worden in de teststraten van de GGD. Met de komst van de sneltesten is er geen volledig zicht meer op het aantal mensen dat buiten de teststraten getest wordt. Het werkelijk aantal besmette personen en overledenen aan het coronavirus ligt hoger dan de aantallen die op het coronadashboard genoemd worden.

In totaal zijn er (eerste en tweede golf) 863 mensen uit de gemeente besmet geraakt met het coronavirus, lagen er 14 mensen uit de gemeente ervoor in het ziekenhuis en kwamen 3 mensen uit de gemeente te overlijden.

In de gehele regio Hollands Midden waren er zo’n 800 besmettingen meer dan de week daarvoor.

Bekijk hier het coronadashboard. Vanwege een storing zijn de cijfers nog niet compleet.

Vanavond om 19:00 uur houdt premier Rutte een coronatoespraak vanuit zijn werkkamer over nieuwe coronamaatregelen. Vervolgens zal minister de Jonge een toelichting geven.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.