Aantal coronapatiënten gestegen naar 8

Het aantal coronapatiënten in Kaag en Braassem is opnieuw gestegen. Het RIVM meldt dat er momenteel acht bevestigde patiënten zijn in de gemeente.

Eerder waren dat er nog zes. Zoals inmiddels bekend zal het werkelijke aantal besmettingen een stuk hoger liggen. Er wordt alleen nog getest om kwetsbare groepen in beeld te krijgen, omdat voor hen de gevolgen sneller ernstiger kunnen zijn.

Genezingen

Het is niet bekend hoeveel personen er genezen zijn van het coronavirus. "Er is geen meldingsplicht om door te geven dat mensen zijn genezen van de ziekte", legt het RIVM uit. Daarbij heeft de GGD het te druk met het opsporen van nieuwe brandhaarden en de bestrijding van het coronavirus. Ook hebben zij niet de mankracht om bij elke patiënt na te vragen wie er wel en niet hersteld is.

Testbeleid

Naar verwachting ligt het daadwerkelijke aantal hoger dan nu geconstateerd omdat het testbeleid is veranderd. "Het testbeleid is erop gericht om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden, hen te beschermen en op tijd te kunnen behandelen."

Daarom wordt er benadrukt om de maatregelen van het RIVM nauw op te volgen: houd 1,5 meter afstand van elkaar, blijf thuis bij klachten zoals neusverkoudheid en hoesten en tref de nodige hygiënemaatregelen. Ook wordt geadviseerd thuis te werken voor zover dat kan. 

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.