InTeylingen

Aantal nieuwe coronabesmettingen daalt niet snel genoeg, verlenging lockdown op komst

Het aantal nieuwe coronabesmettingen daalt in de gemeente. Waar er in week 53 in totaal 95 nieuwe besmettingen waren, waren dit er afgelopen week 84. Landelijk is er ook sprake van een daling, maar volgens het kabinet gaat de daling niet snel genoeg. Daarom wordt de lockdown waarschijnlijk verlengd.

Afgelopen week testten 84 inwoners van de gemeente Kaag en Braassem positief op het coronavirus. Waar er vorige week geen ziekenhuisopnamen werden gemeld door de GGD, zijn dat er nu 2.

Lockdown wordt verlengd

Naar verwachting zal er 19 januari nog niet versoepeld worden. Het kabinet zou de daling van het aantal coronabesmettingen nog niet snel genoeg vinden gaan. Daarom zetten zij naar verwachting in op een verlenging van de lockdown met drie weken. Dat melden Haagse bronnen aan NOS en RTL Nieuws naar aanleiding van de uitkomsten van het Catshuis-overleg zondag 10 januari.

Verdere aanscherpingen worden niet verwacht. Wel komt er een extra steunpakket om de getroffen ondernemers financieel te steunen nu zij nog langer hun deuren gesloten moeten houden. Mogelijk kan het basisonderwijs wel eerder open, maar daar wordt op een later moment over besloten. Het voortgezet onderwijs moet in ieder geval nog langer rekening houden met onderwijs op afstand.

Wat het kabinet definitief besluit, wordt dinsdag 12 januari bekendgemaakt tijdens de persconferentie.

 


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.