InTeylingen

Aantal nieuwe coronabesmettingen in de gemeente daalt

Vorige week meldde GGD Hollands Midden al een daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen. Nu is er opnieuw een daling zichtbaar in de gemeente.

In week 2 testten 57 inwoners van de gemeente positief op het coronavirus. In week 3 waren er 35 die positief testten. Dit is inclusief het aantal positieve testen bij andere organisaties dan de teststraten van de GGD. Waar er vorige week 5 mensen kwamen te overlijden, was dat er nu 1.

Lees ook: Oplichters actief die ‘versnelde vaccinatie’ aanbieden

Invoering avondklok

Omdat de zorgen over de mutaties van het coronavirus groot zijn, vooral over de Britse variant, heeft het kabinet na instemming van de Tweede Kamer afgelopen week besloten om de avondklok in te voeren. Dit werd eerder al aangekondigd tijdens de persconferentie van afgelopen woensdagmiddag. In de regio Hollands Midden werd de Britse variant vorige week ook voor het eerst aangetroffen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom het coronavirus in Kaag en Braassem? Klik dan hier. De actuele coronacijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.