InTeylingen

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem afgelopen week gedaald

Vorige week meldde GGD Hollands Midden een stijging in het aantal nieuwe coronabesmettingen, maar afgelopen week daalde dit aantal. Er zijn 42 nieuwe besmettingen bijgekomen in Kaag en Braassem.

Het totaal aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem lag afgelopen week op 42, dit ten opzichte van 49 nieuwe coronabesmettingen die week ervoor. In week 7 werd er 1 ziekenhuisopname en 0 sterfgevallen gemeld, wat ook in week 8 het geval was. Het aantal afgenomen coronatesten afgelopen week staat op zo’n 397, wat ongeveer 100 coronatesten minder zijn dan de week ervoor.

Tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag werden een paar versoepelingen aangekondigd. Zo mag het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs deze week weer open worden gesteld voor alle leerlingen, voor minimaal één dag in de week. Ook mogen contactberoepen zoals kappers en schoonheidsspecialisten vanaf woensdag 3 maart weer aan de slag. Winkels mogen ook verder versoepelen, zij mogen namelijk private shopping aanbieden. Iedereen tot 27 jaar mag daarnaast ook weer buitensporten.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:34

Js Meddle wint PRO Goed voor elkaar bokaal 2021

Js Meddle is de winnaar van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2021. De jongerensociëteit uit Oud-Ade wist 30% van de stemmen van Kaag en Braassemers in de wacht te slepen als organisatie die zich inzet voor een mooiere, leukere of duurzamere gemeente en wint daarmee de bokaal en 500 euro. Van harte gefeliciteerd!