Pixabay

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem stijgt

In week 8 steeg het aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem met 42 nieuwe besmettingen. Een week later, in week 9, werden er 63 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD.

Het totaal aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem lag afgelopen week op 63, dit ten opzichte van 42 nieuwe coronabesmettingen die week ervoor. In week 8 werd er 1 ziekenhuisopname en 0 sterfgevallen gemeld, deze week bleef dit hetzelfde. Het aantal afgenomen coronatesten in de afgelopen week staat op zo’n 580.

Tijdens de laatste persconferentie werden een paar versoepelingen aangekondigd. Zo mag het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs deze week weer open worden gesteld voor alle leerlingen, voor minimaal één dag in de week. Ook mogen contactberoepen zoals kappers en schoonheidsspecialisten sinds woensdag 3 maartweer door. Winkels mochten ook verder versoepelen, zij mogen sinds vorige week namelijk private shopping aanbieden. Iedereen tot 27 jaar mag daarnaast ook weer buitensporten.

Vanavond vindt er weer een persconferentie plaats.


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen gisteren 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport gisteren 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport 29 jul. 2021 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport 29 jul. 2021 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand.