Aantal nieuwe coronabesmettingen neemt toe, verdere versoepelingen worden niet verwacht

Ten opzichte van vorige week is het aantal coronabesmettingen opnieuw gestegen in Kaag en Braassem. Landelijk is deze stijging ook te zien. Er worden tijdens de persconferentie dinsdag 23 maart dan ook geen versoepelingen verwacht. Terrassen zullen tijdens Pasen dus nog niet open mogen.

Het totaal aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem lag afgelopen week op 110, dit ten opzichte van 92 nieuwe coronabesmettingen die week ervoor. Er zijn afgelopen week zo’n 830 coronatesten afgenomen, wat ongeveer 100 testen meer is dan vorige week. Wel zijn er in Kaag en Braassem geen nieuwe sterfgevallen en ziekenhuisopnamen gemeld afgelopen week. Hiermee staat in Kaag en Braassem het totaal aantal overledenen op 9 en het totaal aantal ziekenhuisopnamen op 21.

Toename testen bij kinderen

GGD Hollands Midden ziet een stijging van het aantal testen aan kinderen tot en met 10 jaar. Deze stijging is al een aantal weken achter elkaar zichtbaar. “Wij zien een toename sinds de basisscholen open zijn en het beleid voor kinderen gewijzigd is”, aldus GGD Hollands Midden. Kinderen mochten voorheen naar school als ze een snotneus hadden, maar nu dienen zij bij klachten thuis te blijven. Pas wanneer ze 24 uur klachtenvrij zijn of een negatieve testuitslag hebben, mogen zij weer naar school. De teststraatmedewerkers hebben een training gevolgd voor het afnemen van een test bij kinderen.

Geen verdere versoepelingen

Naar verwachting blijven de huidige coronamaatregelen voorlopig nog van kracht. Dat melden bronnen aan de politieke redacties van RTL Nieuws en NOS na afloop van het Catshuisoverleg zondag. Tijdens de persconferentie voor de Tweede Kamerverkiezingen werd aangekondigd dat de terrassen tijdens het Paasweekend mogelijk weer open zouden gaan. Maar gezien de huidige besmettingscijfers, zou daar geen ruimte voor zijn. Ook de avondklok blijft nog van kracht. Voor het heropenen van het hoger onderwijs en de buitenschoolse opvang zou het te vroeg zijn.


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen gisteren 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige gisteren 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.

Overige 23 sep. 2021 15:20

Gezinsdiensten in de tuin

De Sint Jan de Doper-kerk in Leimuiden nodigt alle gezinnen uit voor een gezinsviering in de tuin van de kerk. In deze viering wordt er extra aandacht gegeven aan de kinderen zodat het voor kinderen en ouders leuk is om (weer) naar de kerk te komen. Het kinderkoor Akkoord zal zingen.