Aantal nieuwe coronabesmettingen neemt toe, verdere versoepelingen worden niet verwacht

Ten opzichte van vorige week is het aantal coronabesmettingen opnieuw gestegen in Kaag en Braassem. Landelijk is deze stijging ook te zien. Er worden tijdens de persconferentie dinsdag 23 maart dan ook geen versoepelingen verwacht. Terrassen zullen tijdens Pasen dus nog niet open mogen.

Het totaal aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem lag afgelopen week op 110, dit ten opzichte van 92 nieuwe coronabesmettingen die week ervoor. Er zijn afgelopen week zo’n 830 coronatesten afgenomen, wat ongeveer 100 testen meer is dan vorige week. Wel zijn er in Kaag en Braassem geen nieuwe sterfgevallen en ziekenhuisopnamen gemeld afgelopen week. Hiermee staat in Kaag en Braassem het totaal aantal overledenen op 9 en het totaal aantal ziekenhuisopnamen op 21.

Toename testen bij kinderen

GGD Hollands Midden ziet een stijging van het aantal testen aan kinderen tot en met 10 jaar. Deze stijging is al een aantal weken achter elkaar zichtbaar. “Wij zien een toename sinds de basisscholen open zijn en het beleid voor kinderen gewijzigd is”, aldus GGD Hollands Midden. Kinderen mochten voorheen naar school als ze een snotneus hadden, maar nu dienen zij bij klachten thuis te blijven. Pas wanneer ze 24 uur klachtenvrij zijn of een negatieve testuitslag hebben, mogen zij weer naar school. De teststraatmedewerkers hebben een training gevolgd voor het afnemen van een test bij kinderen.

Geen verdere versoepelingen

Naar verwachting blijven de huidige coronamaatregelen voorlopig nog van kracht. Dat melden bronnen aan de politieke redacties van RTL Nieuws en NOS na afloop van het Catshuisoverleg zondag. Tijdens de persconferentie voor de Tweede Kamerverkiezingen werd aangekondigd dat de terrassen tijdens het Paasweekend mogelijk weer open zouden gaan. Maar gezien de huidige besmettingscijfers, zou daar geen ruimte voor zijn. Ook de avondklok blijft nog van kracht. Voor het heropenen van het hoger onderwijs en de buitenschoolse opvang zou het te vroeg zijn.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.