Aantal nieuwe coronabesmettingen neemt toe, verdere versoepelingen worden niet verwacht

Ten opzichte van vorige week is het aantal coronabesmettingen opnieuw gestegen in Kaag en Braassem. Landelijk is deze stijging ook te zien. Er worden tijdens de persconferentie dinsdag 23 maart dan ook geen versoepelingen verwacht. Terrassen zullen tijdens Pasen dus nog niet open mogen.

Het totaal aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem lag afgelopen week op 110, dit ten opzichte van 92 nieuwe coronabesmettingen die week ervoor. Er zijn afgelopen week zo’n 830 coronatesten afgenomen, wat ongeveer 100 testen meer is dan vorige week. Wel zijn er in Kaag en Braassem geen nieuwe sterfgevallen en ziekenhuisopnamen gemeld afgelopen week. Hiermee staat in Kaag en Braassem het totaal aantal overledenen op 9 en het totaal aantal ziekenhuisopnamen op 21.

Toename testen bij kinderen

GGD Hollands Midden ziet een stijging van het aantal testen aan kinderen tot en met 10 jaar. Deze stijging is al een aantal weken achter elkaar zichtbaar. “Wij zien een toename sinds de basisscholen open zijn en het beleid voor kinderen gewijzigd is”, aldus GGD Hollands Midden. Kinderen mochten voorheen naar school als ze een snotneus hadden, maar nu dienen zij bij klachten thuis te blijven. Pas wanneer ze 24 uur klachtenvrij zijn of een negatieve testuitslag hebben, mogen zij weer naar school. De teststraatmedewerkers hebben een training gevolgd voor het afnemen van een test bij kinderen.

Geen verdere versoepelingen

Naar verwachting blijven de huidige coronamaatregelen voorlopig nog van kracht. Dat melden bronnen aan de politieke redacties van RTL Nieuws en NOS na afloop van het Catshuisoverleg zondag. Tijdens de persconferentie voor de Tweede Kamerverkiezingen werd aangekondigd dat de terrassen tijdens het Paasweekend mogelijk weer open zouden gaan. Maar gezien de huidige besmettingscijfers, zou daar geen ruimte voor zijn. Ook de avondklok blijft nog van kracht. Voor het heropenen van het hoger onderwijs en de buitenschoolse opvang zou het te vroeg zijn.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.

Politie 16 jun. 2021 14:59

25-jarige bestuurder blijkt onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni op de Herenweg in Leimuiden, viel een bestuurder op om zijn vreemde rijgedrag. De snelheid van de bolide was van dusdanig dat het politieteam van Kaag en Braassem even poolshoogte nam.