InTeylingen

Aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt in Kaag en Braassem

Afgelopen week is het aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem opnieuw gestegen, zo meldt GGD Hollands Midden. In totaal werd bij 92 inwoners corona vastgesteld.

Het totaal aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem lag afgelopen week op 92, dit ten opzichte van 63 nieuwe coronabesmettingen die week ervoor. In week 9 werden er 1 ziekenhuisopname en 0 sterfgevallen gemeld door GGD Hollands Midden, afgelopen week waren dat 0 overledenen en 0 ziekenhuisopnamen. Het aantal afgenomen coronatesten in de afgelopen week staat op zo’n 600.

‘Correcties’ op huidige maatregelen

Een week geleden kondigde demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge tijdens de persconferentie aan dat er geen ruimte was voor nieuwe versoepelingen. Wel wordt een aantal correcties doorgevoerd op de bestaande maatregelen.

Zo is zwemlessen en afzwemmen voor kinderen tot 12 jaar vanaf 16 maart weer mogelijk, mag iedereen vanaf 27 jaar vanaf 16 maart weer buitensporten in groepen tot vier personen, en mogen winkels met een groter winkeloppervlak meer dan twee mensen tegelijkertijd ontvangen voor personal shopping.  

Tijdelijk geen vaccinaties met AstraZeneca-vaccin

Er wordt inmiddels volop gevaccineerd, maar er lijkt nu een tegenslag te zijn. Uit voorzorg stopt Nederland namelijk tijdelijk met het vaccineren met het vaccin van AstraZeneca. Dit in afwachting van aanvullend onderzoek. Het gaat om een periode van twee weken, zo’n 289.000 prikafspraken moeten worden afgezegd. Directe aanleiding voor het advies van medicijnautoriteit CBG is nieuwe informatie die dit weekend beschikbaar is gekomen.

“Het gaat om andere klachten dan het beperkte aantal meldingen van trombose na vaccinatie, waarop het CBG zich voor dit weekeinde baseerde. Het CBG geeft aan dat in totaal zes nieuwe meldingen van mogelijke bijwerkingen zijn binnengekomen uit Denemarken en Noorwegen. Het gaat om ernstige, zeldzame verschijnselen van stolselvorming (trombose) én een verlaagd aantal bloedplaatjes (trombocytopenie) bij volwassenen onder de 50 jaar. In Nederland zijn momenteel geen soortgelijke gevallen bekend”, aldus de Rijksoverheid.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.

Politie 16 jun. 2021 14:59

25-jarige bestuurder blijkt onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni op de Herenweg in Leimuiden, viel een bestuurder op om zijn vreemde rijgedrag. De snelheid van de bolide was van dusdanig dat het politieteam van Kaag en Braassem even poolshoogte nam.