Pixabay

Aantal uitkeringen in Kaag en Braassem gedaald

Het aantal uitkeringen is in heel de regio Holland Rijnland gedaald met ruim 15%, een grotere daling dan gemiddeld in Nederland. Ook in Kaag en Braassem is het aantal uitkeringen het afgelopen jaar flink gedaald. 

Uit cijfers van het UWV blijkt dat er in december 2019 in totaal 5809 uitkeringen werden verstrekt aan inwoners van de regio Holland Rijnland, waar Kaag en Braassem ook onder valt. In 2018 bedroeg dit nog 6869 uitkeringen, wat neerkomt op een daling van 15,4%. In Kaag en Braassem werden er in 2018 nog 323 uitkeringen uitgereikt, terwijl dit in 2019 259 uitkeringen waren. Dit betekent dat het aantal uitkeringen in Kaag en Braassem met 19,8% is gedaald, meer dan het landelijk gemiddelde.

Vooral bij jongeren en laagopgeleiden is het aantal uitkeringen gedaald, wat voornamelijk komt door de groei van de werkgelegenheid in de horeca/detailhandel. Ook in de bedrijfseconomie en administratie is het aantal uitkeringen teruggelopen.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.