Pixabay

Aantal uitkeringen in Kaag en Braassem gedaald

Het aantal uitkeringen is in heel de regio Holland Rijnland gedaald met ruim 15%, een grotere daling dan gemiddeld in Nederland. Ook in Kaag en Braassem is het aantal uitkeringen het afgelopen jaar flink gedaald. 

Uit cijfers van het UWV blijkt dat er in december 2019 in totaal 5809 uitkeringen werden verstrekt aan inwoners van de regio Holland Rijnland, waar Kaag en Braassem ook onder valt. In 2018 bedroeg dit nog 6869 uitkeringen, wat neerkomt op een daling van 15,4%. In Kaag en Braassem werden er in 2018 nog 323 uitkeringen uitgereikt, terwijl dit in 2019 259 uitkeringen waren. Dit betekent dat het aantal uitkeringen in Kaag en Braassem met 19,8% is gedaald, meer dan het landelijk gemiddelde.

Vooral bij jongeren en laagopgeleiden is het aantal uitkeringen gedaald, wat voornamelijk komt door de groei van de werkgelegenheid in de horeca/detailhandel. Ook in de bedrijfseconomie en administratie is het aantal uitkeringen teruggelopen.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.