Aanvullende maatregelen in verband met coronavirus

In een persconferentie is duidelijk geworden dat er aanvullende maatregelen worden genomen in Nederland in verband met het coronavirus. Lees hier ook de gevolgen voor Kaag en Braassem.

Evenementen met meer dan honderd personen in Nederland worden afgelast, mensen moeten thuiswerken indien mogelijk en wie koorts of luchtwegklachten heeft, moet sowieso binnenblijven. Dit zijn de belangrijkste maatregelen in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus die premier Mark Rutte samen met volksgezondheidsminister Bruno Bruins en het RIVM donderdag aankondigden. Scholen blijven vooralsnog gewoon open.

Gevolgen voor Kaag en Braassem

  • De amateurs van SV WVC, SV RKSV DOSR, SV ROAC, SV Kickers 69’, VV Woubrugge en MMO zullen voorlopig niet voetballen. In verband met het coronavirus worden er tot en met eind maart namelijk landelijk geen amateurwedstrijden gespeeld. Ook de wedstrijden van hockey, volleybal en andere sporten zijn voorlopig afgelast.
  • Verschillende evenementen worden ook afgelast of uitgesteld, vooralsnog is ons geen evenement bekend dat in Kaag en Braassem wordt afgelast.

NLDoet
Ook NLDoet, wat aankomend weekend plaats zou vinden, heeft te maken met het coronavirus. Het Oranje Fonds adviseert de organisatoren van de activiteiten om alles af te blazen of uit te stellen. Verschillende organisatoren volgen dit advies, waaronder Stichting Inversa: ‘’We hopen dat het zo snel mogelijk weer opgeknapt kan worden, er was veel te doen!’’

Maatregelen gelden tot en met 31 maart

Minister Bruins roept op om sociale contacten te mijden. Aanleiding voor de nieuwe maatregelen is dat het RIVM meerdere besmettingen constateert die niet meer te herleiden zijn naar een bron. Daarmee is er geen vat meer op waar er mensen besmet zijn met het coronavirus en is de grip om de indamming kwijt, legde RIVM-baas Jaap van Dissel uit.

Scholen worden vooralsnog niet gesloten. Dat heeft er volgens Rutte vooral mee te maken dat ouders dan ook thuis moeten blijven. "Ouders die werken in de zorg, de politie en de brandweer hebben we hard nodig." Kinderen die klachten hebben, moeten uiteraard wel gewoon thuisblijven. HBO's en Universiteiten wordt aangeraden om hoorcolleges zo veel mogelijk online aan te bieden.

De maatregelen zijn zeker tot 31 maart van kracht. Er wordt door de premier niet uitgesloten dat er de komende dagen nog meer maatregelen worden genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Donderdagavond debat over coronavirus in Tweede Kamer

De Tweede Kamer debatteert donderdag 18:30 uur met premier Rutte over de verdere aanpak van de bestrijding van het coronavirus.

Bron: NU.nl


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.