Aanvullende maatregelen in verband met coronavirus

In een persconferentie is duidelijk geworden dat er aanvullende maatregelen worden genomen in Nederland in verband met het coronavirus. Lees hier ook de gevolgen voor Kaag en Braassem.

Evenementen met meer dan honderd personen in Nederland worden afgelast, mensen moeten thuiswerken indien mogelijk en wie koorts of luchtwegklachten heeft, moet sowieso binnenblijven. Dit zijn de belangrijkste maatregelen in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus die premier Mark Rutte samen met volksgezondheidsminister Bruno Bruins en het RIVM donderdag aankondigden. Scholen blijven vooralsnog gewoon open.

Gevolgen voor Kaag en Braassem

  • De amateurs van SV WVC, SV RKSV DOSR, SV ROAC, SV Kickers 69’, VV Woubrugge en MMO zullen voorlopig niet voetballen. In verband met het coronavirus worden er tot en met eind maart namelijk landelijk geen amateurwedstrijden gespeeld. Ook de wedstrijden van hockey, volleybal en andere sporten zijn voorlopig afgelast.
  • Verschillende evenementen worden ook afgelast of uitgesteld, vooralsnog is ons geen evenement bekend dat in Kaag en Braassem wordt afgelast.

NLDoet
Ook NLDoet, wat aankomend weekend plaats zou vinden, heeft te maken met het coronavirus. Het Oranje Fonds adviseert de organisatoren van de activiteiten om alles af te blazen of uit te stellen. Verschillende organisatoren volgen dit advies, waaronder Stichting Inversa: ‘’We hopen dat het zo snel mogelijk weer opgeknapt kan worden, er was veel te doen!’’

Maatregelen gelden tot en met 31 maart

Minister Bruins roept op om sociale contacten te mijden. Aanleiding voor de nieuwe maatregelen is dat het RIVM meerdere besmettingen constateert die niet meer te herleiden zijn naar een bron. Daarmee is er geen vat meer op waar er mensen besmet zijn met het coronavirus en is de grip om de indamming kwijt, legde RIVM-baas Jaap van Dissel uit.

Scholen worden vooralsnog niet gesloten. Dat heeft er volgens Rutte vooral mee te maken dat ouders dan ook thuis moeten blijven. "Ouders die werken in de zorg, de politie en de brandweer hebben we hard nodig." Kinderen die klachten hebben, moeten uiteraard wel gewoon thuisblijven. HBO's en Universiteiten wordt aangeraden om hoorcolleges zo veel mogelijk online aan te bieden.

De maatregelen zijn zeker tot 31 maart van kracht. Er wordt door de premier niet uitgesloten dat er de komende dagen nog meer maatregelen worden genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Donderdagavond debat over coronavirus in Tweede Kamer

De Tweede Kamer debatteert donderdag 18:30 uur met premier Rutte over de verdere aanpak van de bestrijding van het coronavirus.

Bron: NU.nl


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.