Archieffoto

AED’s geplaatst door MeerWonen in Oegstgeest en Kaag en Braassem

Naast het kantoor van MeerWonen in Oegstgeest en in seniorencomplex de Gogherweide in Oude Wetering hangen sinds vorige week AED’s in beveiligde buitenkasten. Dit zijn speciale kasten met het internationale groene AED-logo en ze zijn beveiligd met een pincode.

Een AED is een Automatische Externe Defibrillator, een draagbaar apparaat dat helpt bij een hartstilstand. Het kan het hartritme weer herstellen door het geven van een elektrische schok. De AED’s hangen op openbare plekken en zijn geregistreerd bij het oproepsysteem ‘HartslagNu’.

Peter Hoogvliet, directeur van MeerWonen: “Als bedrijf vinden wij het belangrijk om AED’s in de buurt van onze kantoren en seniorenwoningen te hebben. Een persoon die een hartstilstand krijgt, heeft dankzij het apparaat meer kans om te overleven. Het is prachtig om te merken dat er overal vrijwilligers zijn die direct klaar staan om hulp te verlenen.”

App
Drie dagen na de plaatsing van de AED bij het kantoor van MeerWonen in Oegstgeest is deze al direct gebruikt. De AED kan alleen gebruikt worden door mensen die zich hiervoor via een app hebben aangemeld. Bij een oproep kunnen zij de buitenkast openen door het intoetsen een verkregen pincode. MeerWonen heeft ook een AED in het hoofdkantoor in Roelofarendsveen, deze is alleen tijdens kantooruren beschikbaar.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.