pixabay

Afname Zuid-Hollandse geboortes na eerste lockdown, toename in Kaag en Braassem

In december en januari, negen maanden na de eerste lockdownperiode, werd er in Zuid-Holland een geboortedaling van 2,1 procent gezien ten opzichte van een jaar eerder. Landelijk gezien werden juist meer kinderen geboren (+0,2 procent). Maar hoe zit dat in onze gemeente?

Dit blijkt uit onderzoek van MiniMe.nl naar de gevolgen van de lockdown op het aantal geboortes in Nederland.

In 22 van de 52 Zuid-Hollandse gemeenten nam het aantal geboortes toe. Zo ook in onze gemeente. In Kaag en Braassem werden er in december 2020 en januari 2021 50 geboortes geteld. Dit zijn 15 geboortes meer dan in de zelfde periode een jaar geleden. Toen werden er 35 geboortes geteld. Een procentuele verandering van 42,9 procent.

Oorzaak

In totaal werden er in twee maanden tijd 6.217 Zuid-Hollandse coronababy’s geboren. In heel Nederland werden er in december 2020 en januari 2021 in totaal 27.126 baby’s geboren. Negen maanden nadat de lockdown inging, was er - na twee jaar daling in geboortes - voor het eerst weer een toename van het landelijke aantal geboortes. In dezelfde periode een jaar eerder kwamen namelijk 27.061 baby’s ter wereld.

Volgens de onderzoekers van MiniMe.nl heeft het aantal geboortes alles te maken met de ‘intelligente lockdown’. ‘’Tijdens deze lockdown brachten koppels meer tijd thuis door en waren zij meer op elkaar aangewezen.’’


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.