Afspreken in de coronatijden: hoe zit het nou?

Sinds 11 mei zijn er veel coronamaatregelen versoepeld. Zo mogen de kinderen weer naar school, kun je weer naar de kapper en schoonheidsspecialiste en kun je binnenkort weer naar jouw favoriete restaurant. Maar hoe zit het nu met afspreken? En hoe gaat dat vanaf 1 juni?

Huidige regels

Zoals dat vóór 11 mei de regel was, mag je nog steeds maximaal drie personen ontvangen buiten de mensen waarmee je woont. Ook moet de anderhalve meter bewaakt blijven. Maar wordt daar dan nog op gecontroleerd? Volgens de Rijksoverheid niet. Echter, als er sprake is van overlast, mag er wel gehandhaafd worden.

Voor buiten afspreken gelden andere afspraken. Zo hoef je geen rekening meer te houden met het aantal personen waar je buiten mee afspreekt, zolang je maar anderhalve meter afstand van elkaar houdt (tenzij je van hetzelfde huishouden bent). Let op: hier wordt wel op gecontroleerd. Er kan gehandhaafd worden als je niet de anderhalve meter bewaakt of als het ergens te druk wordt, met een boete tot gevolg.

Regels vanaf 1 juni

Buiten mag je bij elkaar komen als de anderhalve meter afstand tot elkaar bewaard kan worden, net zoals voor 1 juni. Wat betreft samenkomsten in gebouwen die publiek toegankelijk zijn zal er een versoepeling plaatsvinden. Dit ook met het oog op horecagelegenheden, musea en andere instellingen die de deuren weer mogen openen. Het is dan toegestaan om met maximaal dertig mensen bij elkaar te komen, exclusief personeel. Hierbij moet nog wel de anderhalve meter afstand tot elkaar worden gehanteerd.

Thuis blijft het dringende advies om voor bezoekers anderhalve meter afstand aan te houden, zowel binnen als in de tuin en op het balkon.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 13:02

Budget duurzaamheidsleningen op: aanvragen niet meer mogelijk

Plannen om een duurzaamheidslening aan te vragen? Helaas is dat niet meer mogelijk. ‘’Door een recente toestroom van aanvragen is het budget op, waardoor het helaas niet langer mogelijk is om duurzaamheidsleningen verstrekken.’’

Overige gisteren 11:36

Te veel fijnstof in Leimuiden gemeten

In Leimuiden is er volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te veel fijnstof, een vorm van luchtvervuiling, gemeten. Dat is gebleken uit de resultaten van een bijzonder meetapparaat.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:11

Hooikoorts of corona?

Steeds meer mensen hebben te kampen met hooikoortsklachten. En dat is erg vervelend, ook omdat de symptomen veel lijken op die van het coronavirus. Hoe herken je of iemand hooikoorts of juist corona heeft?

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:14

Botsing in Leimuiden, fietser raakt gewond

Op woensdagavond 3 juni heeft er een botsing plaatsgevonden tussen een fietser en scooter op de Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden. De fietser is hierbij gewond geraakt. 

Calamiteiten 3 jun. 2020 20:00

Auto vliegt uit de bocht

Zo'n honderd meter voor het bord 'Welkom in de gemeente Kaag en Braassem', heeft een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden. Eén persoon is naar het ziekenhuis vervoerd.