Fietser

Aftrap Bob in de Sportkantine bij WV Braassemermeer

Alcohol en verkeer gaan niet samen, ook niet na het sporten. Watersportvereniging Braassemermeer denkt er net zo over en steunt de campagne. Om aandacht te vragen voor Bob vindt op 29 september om 16:30 uur een regionale aftrap van de campagne plaats bij Watersportvereniging Braassemermeer.

Yvonne Peters, Wethouder Verkeer van Kaag en Braassem is tevens de regionale verkeersveiligheidsambassadeur en zal het startschot voor de campagne geven. Daarnaast zal een nieuw onderdeel van de campagne worden geïntroduceerd: de Bob-lijn. Dit is een gele streep die bij het clubhuis op de vloer geplakt wordt en gebruikt kan worden om te ‘testen’ of mensen nog recht kunnen lopen. Op de streep zal de tekst staan: ‘Als je hier niet meer recht over kan lopen, heb je te veel gezopen.’

Fietsveiligheid
Naast de BOB-boodschap zet de campagne Bob in de Sportkantine zich dit jaar ook in voor fietsveiligheid. Een veilige fiets heeft bijvoorbeeld werkende remmen, goed voor- en achterlicht en een bel. Door op deze zaken te letten kunnen we zorgen dat iedereen veiliger aan het verkeer kan deelnemen, en daardoor hopelijk het aantal verkeersslachtoffers verlagen. Want of het nu gaat om de wandelende, fietsende of rijdende leden: elke vereniging wil dat al haar leden weer veilig thuiskomen na het sporten!

Doet uw vereniging al mee?
De campagne loopt tot en met december 2019 in de regio’s Holland Rijnland, Midden-Holland en MRDH regio Haaglanden. Alle sportverenigingen uit die regio’s kunnen zich aanmelden voor de gratisonderdelen van de campagne: het campagnepakket, een bezoek van het campagneteam, een IVA (Instructie Verantwoord Alcoholschenken) cursus en/of een BOB-lijn. Met deze campagne maken alle regio’s een Punt van Nul Verkeersslachtoffers.

Doet uw vereniging al mee? Meld uw vereniging eenvoudig aan via www.rovzh.nl/bobsport.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.