Pixabay

Aftrap nieuwe schooljaar

Maandag 2 september was het zover, het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Dit werd gevierd met de campagne: 'De scholen zijn weer begonnen'.  

Deze actie wordt elk jaar georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland. Hiermee wil de verkeersorganisatie ervoor zorgen dat automobilisten rekening houden met fietsende scholieren.

Feestelijke aftrap
Op basisschool de Esselyckerwoude in Woubrugge werd de campagne feestelijk geopend. Voor schooltijd hadden de docenten al een groot spandoek opgehangen om de aandacht van de automobilisten te trekken.

Om 09:00 uur trapte wethouder Yvonne Peters het schooljaar af met een speech voor alle aanwezigen op het schoolplein. Na haar toespraak gaf ze het startsein voor een waar bellenblaasfestijn. "De kinderen vonden het prachtig," vertelt een docent.

Voordat de leerlingen de dag begonnen kregen ze nog een setje potloden en tekeningen cadeau. "Zelfs de leerlingen van groep 7 en 8 vonden het leuk, de opening was een groot succes," besloot de leraar.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.