Dennis

Aftrap "Onze scholen zijn weer begonnen" op IKC De Lei

Maandagochtend bezocht wethouder Yvonne Peters, wethouder verkeer van Kaag en Braassem en ambassadeur verkeersveiligheid voor de regio Holland Rijnland, IKC De Lei in Leimuiden voor de aftrap van de campagne ‘Onze Scholen zijn weer begonnen’.

De campagne is onderdeel van de Maand van de Veilige Schoolomgeving, die dit jaar in Zuid-Holland wordt gehouden. De aftrap wordt gegeven met een bellenblaasactie door de leerlingen van De Lei.

Maand van de Veilige Schoolomgeving

Scholieren zijn kwetsbaar in het verkeer en na de zomervakantie is er een piek in de aantallen slachtoffers in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar (bron: SWOV, 2019). Het is dus belangrijk om in deze periode zowel bij kinderen, jongeren en hun ouders zelf als bij medeweggebruikers en andere betrokkenen aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid. Het gaat hierbij om infrastructuur en om gedrag.

De regio Holland Rijnland, de samenwerkende gemeenten in Zuid-Holland, het ROV, Leer in het Verkeer en de maatschappelijke organisaties VVN, ANWB, de Fietsersbond en TeamAlert organiseren dit jaar voor het eerst de Maand van de Veilige Schoolomgeving. Met activiteiten in het land willen de partners de verkeersveiligheid in de schoolomgeving versterken bij leerlingen, ouders, leerkrachten, gemeenten en andere weggebruikers.

Tekst loopt door onder de foto

scholen begonnen ikc de lei leimuiden 2.jpeg

Activiteiten

De hele maand september zijn er activiteiten gemeenten in heel provincie Zuid-Holland. Campagnes zoals ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ van VVN en ‘Wij gaan weer naar school’ van Leer in het Verkeer maken hier deel van uit, net als de jaarlijkse SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek van 13 tot en met 17 september. In die week worden leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders opgeroepen zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school te komen. Ook staan verkeerslessen op scholen voor primair en voortgezet onderwijs in de schijnwerpers en presenteren gemeenten op sommige plaatsen infrastructurele aanpassingen in de schoolomgeving.

Iedereen elke dag weer veilig thuis: Maak een punt van nul

De Maand van de Veilige Schoolomgeving maakt onderdeel uit van de aanpak Maak een punt van nul. Deze aanpak is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. Regio Holland-Rijnland is partner in deze aanpak. “Verkeersveilig gedrag moet de norm worden in Zuid-Holland, zodat iedereen elke dag veilig thuis komt. Daarom roepen we iedereen op een punt te maken van nul. Nul staat hierbij voor nul verkeersslachtoffers."


Meer nieuws

Gemeente gisteren 11:16

Inzameling textiel op donderdag 30 september

Op donderdag 30 september zamelt Sympany huis-aan-huis textiel in. Deze huis-aan-huis inzameling vormt een mooie aanvulling op de inzameling via textielcontainers in de gemeente Kaag en Braassem. Op de dag van de inzameling kunnen de zakken voor 09.00 uur aan de weg worden gezet.

Overige 27 sep. 2021 19:31

Grote sterren ontmoeten elkaar bij E.M.M ‘21

Zondag 26 september was er bij E.M.M weer een aflevering van de Mini champions league. Na ruim een jaartje afwezigheid was men deze succesformule blijkbaar nog niet vergeten.

Evenementen 24 sep. 2021 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen 24 sep. 2021 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige 24 sep. 2021 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.