Dennis

Aftrap "Onze scholen zijn weer begonnen" op IKC De Lei

Maandagochtend bezocht wethouder Yvonne Peters, wethouder verkeer van Kaag en Braassem en ambassadeur verkeersveiligheid voor de regio Holland Rijnland, IKC De Lei in Leimuiden voor de aftrap van de campagne ‘Onze Scholen zijn weer begonnen’.

De campagne is onderdeel van de Maand van de Veilige Schoolomgeving, die dit jaar in Zuid-Holland wordt gehouden. De aftrap wordt gegeven met een bellenblaasactie door de leerlingen van De Lei.

Maand van de Veilige Schoolomgeving

Scholieren zijn kwetsbaar in het verkeer en na de zomervakantie is er een piek in de aantallen slachtoffers in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar (bron: SWOV, 2019). Het is dus belangrijk om in deze periode zowel bij kinderen, jongeren en hun ouders zelf als bij medeweggebruikers en andere betrokkenen aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid. Het gaat hierbij om infrastructuur en om gedrag.

De regio Holland Rijnland, de samenwerkende gemeenten in Zuid-Holland, het ROV, Leer in het Verkeer en de maatschappelijke organisaties VVN, ANWB, de Fietsersbond en TeamAlert organiseren dit jaar voor het eerst de Maand van de Veilige Schoolomgeving. Met activiteiten in het land willen de partners de verkeersveiligheid in de schoolomgeving versterken bij leerlingen, ouders, leerkrachten, gemeenten en andere weggebruikers.

Tekst loopt door onder de foto

scholen begonnen ikc de lei leimuiden 2.jpeg

Activiteiten

De hele maand september zijn er activiteiten gemeenten in heel provincie Zuid-Holland. Campagnes zoals ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ van VVN en ‘Wij gaan weer naar school’ van Leer in het Verkeer maken hier deel van uit, net als de jaarlijkse SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek van 13 tot en met 17 september. In die week worden leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders opgeroepen zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school te komen. Ook staan verkeerslessen op scholen voor primair en voortgezet onderwijs in de schijnwerpers en presenteren gemeenten op sommige plaatsen infrastructurele aanpassingen in de schoolomgeving.

Iedereen elke dag weer veilig thuis: Maak een punt van nul

De Maand van de Veilige Schoolomgeving maakt onderdeel uit van de aanpak Maak een punt van nul. Deze aanpak is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. Regio Holland-Rijnland is partner in deze aanpak. “Verkeersveilig gedrag moet de norm worden in Zuid-Holland, zodat iedereen elke dag veilig thuis komt. Daarom roepen we iedereen op een punt te maken van nul. Nul staat hierbij voor nul verkeersslachtoffers."


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.