Pixabay

Alleen hoogbouw als het past in de omgeving

Tijdens de raadsvergadering op maandag 20 januari werd er gediscussieerd over de hoogbouw in de gemeente Kaag en Braassem. De raadsleden waren het met elkaar eens: hoogbouw is nodig om woningnood terug te dringen. Wel moet het passen in de omgeving.  

De raadsleden waren het eens over hoogbouw in buitengebieden: als daar toch wordt gebouwd, dan kan hier ook best de hoogte in worden gegaan. Anja de Rijk (CDA) voegde hieraan toe dat bijvoorbeeld de hoogte van kerken kan worden aangehouden voor appartementsgebouwen in dorpskernen.

Hilde Bas (SVKB) wees erop dat natuur niet te gemakkelijk moet worden opgeofferd, omdat dit kan leiden tot een meer stedelijke uitstraling. Hierop reageerde Gino Wesselman (D66) dat als er toch groen wordt opgeofferd voor woningbouw, dat er dan net zo goed hoog kan worden gebouwd om de ruimte optimaal te benutten.

Concrete afspraken over de maximale bouwhoogte moeten nog worden gemaakt. Mogelijk zal er voornamelijk hoogbouw komen in Leimuiden en Roelofarendsveen. Ook in kleinere kernen moet hoogbouw mogelijk worden, maar dat zal waarschijnlijk gaan om minder hoge gebouwen.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.