Blog Gemeente

ALLEMAAL MENS

We hebben afgelopen week een schouwspel mogen ervaren, waar verschillende overheden; gemeente Kaag en Braassem, een woningcorporatie en een stichting, die in hun ‘goede bedoelingen’ vergaten wie die gemeenschap is, die vergeten was om te luisteren, vergat goed te kijken, en vergat eens eerst te ervaren. 

Overheden, die in de vorm van personen, mensen, zoals jij en ik, vergeten waren tot welk verzet een gemeenschap kan komen, tot welk verzet onrecht en spelletjes leidt. Die gemakshalve maar de basisschool en kinderdagverblijforganisaties, die op een paar honderd meter afstand komen te zitten, vergeten waren uit te nodigen. Een overheid die vergeet om misschien iets dichter bij het gemeentehuis te zoeken. Die blijkbaar vergeten was misschien eens te kijken in ‘their own backyard’. Een stichting in de verslaafdenzorg die Lijst 1 van de opium wet was vergeten, een projectmanager die vergeten was waarom we allemaal eigenlijk waren gekomen en een ambtenaar die vergeten was hoe de waarde opbouw van een woning werkt. Een overheid die vergeten was om de impact op de kwetsbare natuur te onderzoeken, een ambtenaar die vergeten was om redelijkerwijs planschade op te nemen in het budget….. We nemen het die overheid niet kwalijk, het blijven toch ook allemaal mensen, al vergeten ze dat zelf nog weleens onder de noemer “wij de gemeente”. Mensen, net zoals overigens de aankomende bewoners van de Skaeve Huse. Mensen die of ze het nu willen of niet Prikkelarm komen te wonen omdat ze helaas in hun huidige woonsituatie niet te houden zijn, die graag in privacy willen wonen, zonder stigmatisering, opgaan in hun omgeving, op loopafstand van basisvoorzieningen, zonder een smalle 200 meter vrij liggende oprijlaan, in een kern waar ze niet direct opvallen, zonder ogen en oren die constant opletten. Want dat is de omwonende gevraagd: sociale controle en een klankbord, het wel bekende oogje in het zeil, vanuit het volle zicht van 25+ woningen en een 4 meter hoge omringende dijk. Die omwonende, die met ongeloof de plannen moet aanhoren, een ‘beter’ beeld hadden moeten krijgen deze avond, die vertrouwen moeten hebben in een overheid die in het geheim beslist omwille van ‘Financiën’, die haar gemeenteraad, haar volksvertegenwoordiging, tot geheimhouding verplicht. Die overheid....die het woord ‘transparantie’ was vergeten…

Zijn wij nog iets vergeten? De 30+ jonge kinderen uit de wijk misschien? Het niet bestaande dorpscentrum? Die niet bestaande basisvoorzieningen op loopafstand uit die landelijke lijst met eisen? Of het feit dat er helemaal geen mogelijkheid is tot visuele en geluidswerende schuttingen oid? Of dat uit jarenlange ervaring blijkt dat Skaeve Huse alleen echt succesvol zijn bij een bedrijventerrein?

Dames en heren, fijne lieve mensen van Rijnsaterwoude, van de gemeente Kaag & Braassem. In een wereld met een overheid die af en toe dingen vergeet, vergeet te melden, vergeet te realiseren, vergeet te onderzoeken, vergeet te dienen, vergeet te zorgen of vergeten wie ze als mens zijn, laten WIJ, WIJ als mensen vooral 1 ding niet vergeten: SAMEN STAAN WE STERK! #SAMENSTERK

Auteur: R.M. Buijs


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.