Blog Gemeente

ALLEMAAL MENS

We hebben afgelopen week een schouwspel mogen ervaren, waar verschillende overheden; gemeente Kaag en Braassem, een woningcorporatie en een stichting, die in hun ‘goede bedoelingen’ vergaten wie die gemeenschap is, die vergeten was om te luisteren, vergat goed te kijken, en vergat eens eerst te ervaren. 

Overheden, die in de vorm van personen, mensen, zoals jij en ik, vergeten waren tot welk verzet een gemeenschap kan komen, tot welk verzet onrecht en spelletjes leidt. Die gemakshalve maar de basisschool en kinderdagverblijforganisaties, die op een paar honderd meter afstand komen te zitten, vergeten waren uit te nodigen. Een overheid die vergeet om misschien iets dichter bij het gemeentehuis te zoeken. Die blijkbaar vergeten was misschien eens te kijken in ‘their own backyard’. Een stichting in de verslaafdenzorg die Lijst 1 van de opium wet was vergeten, een projectmanager die vergeten was waarom we allemaal eigenlijk waren gekomen en een ambtenaar die vergeten was hoe de waarde opbouw van een woning werkt. Een overheid die vergeten was om de impact op de kwetsbare natuur te onderzoeken, een ambtenaar die vergeten was om redelijkerwijs planschade op te nemen in het budget….. We nemen het die overheid niet kwalijk, het blijven toch ook allemaal mensen, al vergeten ze dat zelf nog weleens onder de noemer “wij de gemeente”. Mensen, net zoals overigens de aankomende bewoners van de Skaeve Huse. Mensen die of ze het nu willen of niet Prikkelarm komen te wonen omdat ze helaas in hun huidige woonsituatie niet te houden zijn, die graag in privacy willen wonen, zonder stigmatisering, opgaan in hun omgeving, op loopafstand van basisvoorzieningen, zonder een smalle 200 meter vrij liggende oprijlaan, in een kern waar ze niet direct opvallen, zonder ogen en oren die constant opletten. Want dat is de omwonende gevraagd: sociale controle en een klankbord, het wel bekende oogje in het zeil, vanuit het volle zicht van 25+ woningen en een 4 meter hoge omringende dijk. Die omwonende, die met ongeloof de plannen moet aanhoren, een ‘beter’ beeld hadden moeten krijgen deze avond, die vertrouwen moeten hebben in een overheid die in het geheim beslist omwille van ‘Financiën’, die haar gemeenteraad, haar volksvertegenwoordiging, tot geheimhouding verplicht. Die overheid....die het woord ‘transparantie’ was vergeten…

Zijn wij nog iets vergeten? De 30+ jonge kinderen uit de wijk misschien? Het niet bestaande dorpscentrum? Die niet bestaande basisvoorzieningen op loopafstand uit die landelijke lijst met eisen? Of het feit dat er helemaal geen mogelijkheid is tot visuele en geluidswerende schuttingen oid? Of dat uit jarenlange ervaring blijkt dat Skaeve Huse alleen echt succesvol zijn bij een bedrijventerrein?

Dames en heren, fijne lieve mensen van Rijnsaterwoude, van de gemeente Kaag & Braassem. In een wereld met een overheid die af en toe dingen vergeet, vergeet te melden, vergeet te realiseren, vergeet te onderzoeken, vergeet te dienen, vergeet te zorgen of vergeten wie ze als mens zijn, laten WIJ, WIJ als mensen vooral 1 ding niet vergeten: SAMEN STAAN WE STERK! #SAMENSTERK

Auteur: R.M. Buijs


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.