Castellum
Advertorial Voor Kinderen

Allereerste stop-motionfilm van Nederlandse bodem in Bioscoop Castellum

Knor is de eerste lange Nederlandse stop-motionfilm ooit gemaakt. Regisseur Mascha Halberstad werkte maar liefst 7,5 jaar aan de familiefilm, gebaseerd op het boek De Wraak van Knor van Tosca Menten. De film werd gelanceerd op grote filmfestivals en gaat in meer dan vijftien landen uitkomen. Knor is nu te zien in Bioscoop Castellum.

Het film-biggetje Knor is om op te vreten. Figuurlijk natuurlijk, maar eigenlijk draait het verhaal daar ook om. De 9-jarige Babs krijgt voor haar verjaardag van haar opa uit Amerika een varkentje cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee, want Knor zet het huishouden op z'n kop door alles onder te poepen. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Ondertussen blijkt opa een verborgen agenda te hebben. Ooit werd hij tijdens een worstenmakerswedstrijd gediskwalificeerd en nu is het tijd voor revanche...

Voor de hele familie

Knor is een inventieve komedie die heel soepel zowel kinderen als volwassenen weet aan te spreken. Halberstad snijdt een maatschappelijk thema aan en legt op kinderniveau uit waar ons voedsel vandaan komt. Het typisch Nederlandse decor levert een feest der herkenning op én benadrukt dat Knor een product van Nederlandse bodem is.

Bekende stemmencast

Jelka van Houten en Henry van Loon hebben elkaar tijdens de opnames leren kennen, een relatie gekregen en zijn inmiddels zelfs ouders geworden. Ook Johnny Kraaijkamp, Loes Luca, Kees Prins, Alex Klaasen en Remko Vrijdag zijn in de film te horen.

Stop-motion

Een stop-motionfilm bestaat uit heel veel foto’s van een voorwerp dat steeds iets verplaatst wordt. Hierdoor ontstaat beweging. Dit is een hele tijdrovende klus, want er gaan tientallen foto’s in een paar seconden film.

Tickets

Knor is nu te zien in Bioscoop Castellum. Kijk voor de tijden en tickets op bit.ly/KnorCas.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.