Castellum
Advertorial Voor Kinderen

Allereerste stop-motionfilm van Nederlandse bodem in Bioscoop Castellum

Knor is de eerste lange Nederlandse stop-motionfilm ooit gemaakt. Regisseur Mascha Halberstad werkte maar liefst 7,5 jaar aan de familiefilm, gebaseerd op het boek De Wraak van Knor van Tosca Menten. De film werd gelanceerd op grote filmfestivals en gaat in meer dan vijftien landen uitkomen. Knor is nu te zien in Bioscoop Castellum.

Het film-biggetje Knor is om op te vreten. Figuurlijk natuurlijk, maar eigenlijk draait het verhaal daar ook om. De 9-jarige Babs krijgt voor haar verjaardag van haar opa uit Amerika een varkentje cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee, want Knor zet het huishouden op z'n kop door alles onder te poepen. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Ondertussen blijkt opa een verborgen agenda te hebben. Ooit werd hij tijdens een worstenmakerswedstrijd gediskwalificeerd en nu is het tijd voor revanche...

Voor de hele familie

Knor is een inventieve komedie die heel soepel zowel kinderen als volwassenen weet aan te spreken. Halberstad snijdt een maatschappelijk thema aan en legt op kinderniveau uit waar ons voedsel vandaan komt. Het typisch Nederlandse decor levert een feest der herkenning op én benadrukt dat Knor een product van Nederlandse bodem is.

Bekende stemmencast

Jelka van Houten en Henry van Loon hebben elkaar tijdens de opnames leren kennen, een relatie gekregen en zijn inmiddels zelfs ouders geworden. Ook Johnny Kraaijkamp, Loes Luca, Kees Prins, Alex Klaasen en Remko Vrijdag zijn in de film te horen.

Stop-motion

Een stop-motionfilm bestaat uit heel veel foto’s van een voorwerp dat steeds iets verplaatst wordt. Hierdoor ontstaat beweging. Dit is een hele tijdrovende klus, want er gaan tientallen foto’s in een paar seconden film.

Tickets

Knor is nu te zien in Bioscoop Castellum. Kijk voor de tijden en tickets op bit.ly/KnorCas.


Meer nieuws

Overige vandaag 07:11

Festival du Cirque bij Zomerspelen Hoogmade 2022

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus wordt de zomervakantie in Hoogmade traditiegetrouw afgesloten met Zomerspelen Hoogmade. Na twee jaar afwezigheid staat deze alweer 37e editie in het teken van Festival du Cirque: een mix van festival vibes en acrobatiek vertier. Alle activiteiten vinden plaats op het speelveld bij het Hendrik Meijerplantsoen in Hoogmade.

Maatschappij 16 aug. 2022 19:59

VERWIJDEREN OMGEKEERDE VLAGGEN IN DE OPENBARE RUIMTE

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de omgekeerde vlaggen, die op verschillende plekken in de openbare ruimte in de gemeente Kaag en Braassem hangen, verwijderd gaan worden.

Advertorial Cultuur 15 aug. 2022 11:47

Familievoorstelling naar mega populaire bestseller in Castellum te zien!

Na het grote succes van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’ die zowel de Zapp Theaterprijs als een Zilveren Krekel won, komt Meneer Monster terug met een nog geschifter stuk. De boomhut is inmiddels 52 verdiepingen hoog! Op zaterdag 24 september is de familievoorstelling te zien in Theater Castellum.

Overige 12 aug. 2022 18:49

24e beachvolleybal Leimuiden aanstaande

Zondag 28 augustus gaat het eindelijk weer gebeuren, beachvolleybal Leimuiden, voor de 24e keer. Na twee jaar geen beachvolleybal  ivm covid-maatregelen, staat iedereen te trappelen. In 2019 werden drie nieuwe bestuursleden geworven, Rick van der Zee, Guido Stokman en Michiel Molenaar, eindelijk mogen ze aan de bak.