Toen de bouw net begonnen was

AmandiHuis: ‘’Laatste loodjes wegen het zwaarst’’

In de afgelopen weken is er nog hard gewerkt aan de afwerking van het AmandiHuis in Nieuwe Wetering. Het is de vraag of het gebouw op tijd af zal zijn.

Dat laat het bestuur weten in hun nieuwsbrief. ‘’Spannend wordt het of, ondanks alle voorbereidingen, het gebouw op tijd op het water en de elektra wordt aangesloten. Maar naar het zich laat aanzien gaat het de aannemer, met de inzet van alle betrokkenen, lukken om het gebouw in de eerste dagen van juli op te leveren.’’

Zij vervolgen: ‘’Na de oplevering wordt het gebouw schoongemaakt, ingericht en wordt er proefgedraaid.’’ Vervolgens zou er een feestelijke opening plaatsvinden rond eind augustus met open dagen, maar helaas gooit het coronavirus roet in het eten en wordt het een stille opening met een beperkt aantal genodigden. ‘’De opening wordt op film vastgelegd en er komt een virtuele tour door het huis. Beide zullen straks te zien zijn op de vernieuwde website van het AmandiHuis. Als alles volgens plan verloopt dan kan begin september de eerste gast worden ontvangen’’, aldus het bestuur.

Ondertussen werkt hoverniersbedrijf Uit den Boogaard hard aan de tuin. ‘’Zo moest onder meer het probleem van het hoogteverschil tussen het dijklichaam en het gebouw worden opgelost, waarbij ook rekening moest worden gehouden met het hoogteverschil met de tuin van de buren.’’ Daarnaast wordt er bestrating neergelegd en op de plekken waar mogelijk komt beplanting. De kosten van de aanleg van de tuin worden vergoed door Stichting Nico Straathof.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.