App Lekkerder bij de Boer leidt consument naar boerderijwinkels en stalletjes langs de weg

Lekkerder bij de Boer heeft onlangs een app gelanceerd. Deze gratis app is beschikbaar in de Google Play (Android) en App Store (iOS). Met de app kun je makkelijk een boerderijwinkel, stalletje langs de weg, versautomaat of melktap vinden in de buurt. 

Ook imkerijen, kwekerijen en molenaars zijn vindbaar via de app. Lekkerder bij de Boer is de eerste in Nederland die een dergelijke app gratis aanbiedt.

De app helpt de consument met het uitstippelen van de route naar het verkooppunt. De openingstijden en contactgegevens staan vermeld en er kunnen reviews achter worden gelaten, voorzien van tekst, foto’s en video’s. Ook is te zien welk assortiment momenteel beschikbaar is.

Belangrijke stap

Initiatiefnemer en aanjager van Lekkerder bij de Boer, Thomas Siahaya: “Dit is weer een belangrijke stap in het volwassen worden van ons platform. En we liggen op schema. In april 2020 hebben we lekkerder.nl gelanceerd. Nu de introductie van de apps. Onze dienst is echt app- en mobiel georiënteerd. We wijzen onze gebruikers immers de weg naar allerlei heerlijks, verstopt in ons mooie land. Daar lenen een app en een mobiele site zich uitstekend voor.”

Doorontwikkelen

De apps en site van Lekkerder bij de Boer krijgen in de komende periode nog meer functionaliteiten. Met als doel het de consument zo makkelijk te maken dat een bezoekje aan de boer onderdeel wordt van de dagelijkse of wekelijkse boodschap. Volgens Siahaya is dat een kwestie van zoveel mogelijk drempels en belemmeringen wegnemen.

Dat geldt ook voor de boer. Siahaya: “Daar zijn we gereedschappen voor aan het ontwikkelen. Zodat onze online marktplaats voor verse producten uit de regio, het de boer makkelijk maakt de lokale bevolking en toeristen over de vloer te krijgen. En dat met de consument een langdurige relatie wordt opgebouwd.”

Installeer de app

De link naar de app in Google Play en App Store vind je op https://over.lekkerder.nl/app/

Over Lekkerder bij de Boer

''Onze missie is om de boer rechtstreeks in contact te brengen met lokale en loyale klanten zodat ze wel een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Dat de consument lokaal zijn versproducten bij de boer koopt, en daardoor verser, beter, meer betaalbaar en lekkerder eet. Dat we naar de seizoenen eten. We halen voedsel niet van ver, maar van hier, dichtbij. Uit de regio. Zodat er veel minder voedselkilometers worden gemaakt. Met onze online marktplaats Lekkerder bij de Boer versterken wij het bestaansrecht van de boer, ondersteunt de consument de boer en de lokale economie en weet de consument wat hij of zij eet en waar het vandaan komt. Lokaal vers voor allemaal.''


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.