Dennis

Appartementencomplex Oud Ade te hoog voor de Vrouw Vennemolen, of toch niet?

Er zijn veel vragen over het tien appartementen tellende appartementencomplex dat op de plek van voormalig dorpscafé ’t Lage Land in Oud Ade komt te staan. Volgens het beoordelingsgebied lijkt het gebouw te hoog, maar in de raadsvergadering van afgelopen juli bleek dat het appartementencomplex de molen niet aantast.

Volgens wethouder Inge van der Meer is de vrije windvang en het zicht van de Vrouw Vennemolen al beperkt door de kerk en de naastgelegen hoge bomen. Het complex valt als het ware weg door de omliggende obstakels. Volgens van der Meer is het een feit dat de kerk en bomen wind en zicht beperken, maar dat wil niet zeggen dat het gebouw volgens het bestemmingsplan niet te hoog wordt.

In de berekening van het bestemminsplan, die in juli door de gemeente is goedgekeurd, mogen alleen de gebouwen staan die zich binnen 400 meter van de molen bevinden. De kerk, die 450 meter verderop staat, hoort dus niet in het bestemmingsplan.

De bebouwing die op dit moment wel in het beoordelingsgebied van de molen staat, is zichtbaar een stuk lager dan het appartementencomplex. Het hoogste deel van het complex wordt 11,78 meter. Daarvan is 10,95 meter ‘gedekt’. De burgermeester en wethouder zien dit niet als probleem. De afwijking is minder dan tien procent en het geldt niet voor het hele gebouw. Bovendien ligt het complex bijna op de rand van het beoordelingsgebied van de molen. Volgens hen kan er prima een uitzondering gemaakt worden in het bestemmingsplan.

In het verleden liet de Rijnlandse Molenstichting al weten dat het gebouwencomplex niet als probleem wordt gezien. Toch kan er tegen de vergunning en het herziende bestemmingsplan komende week beroep worden aangetekend.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.