Dennis

Applaus voor oorlogsveteraan bij dodenherdenking in Roelofarendsveen

Luid applaus klonk er woensdagavond bij de dodenherdenking toen de 101 jarige Jan van der Zwet bloemen ging leggen bij het oorlogsmonument. In 1940 vocht hij op de Grebbeberg en de aanwezigen toonden zo hun waardering.

De dodenherdenking was er weer één zoals we die kenden van voor Covid. Door Gunst Verkregen en Liefde voor Harmonie zorgden voor de muzikale omlijsting en de stoelen waren goed gevuld met genodigden en belangstellenden. Ook achter de hekken was het weer ouderwets druk. Uiteraard werden niet alleen de gevallenen in oorlogen en vredesmissies herdacht, ook was er, in de eerste speech van burgemeester Astrid Heijstee tijdens dodenherdenking, aandacht voor de situatie in Oekraïne.

Tekst gaat door onder de foto

Zara Straver bij dodenherdenking 2022

Verder waren er gedichten van Anja de Rijk en John Bakker en vertelde Zara Straver uit groep 6 het verhaal "Verduistering" van Ida Vos. Na het taptoe signaal, de 2 minuten stilte en het Wilhelmus, werden de bloemen en kransen gelegd met als laatste de kinderen van groep 8 van De Roelevaer en de andere aanwezige kinderen.

Voor meer foto's, klik hier.

Oorlogsmonument met bloemen

 

 

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.