Google Street View

Arbeidsmigranten mogen hun intrek nemen in de groepsaccommodatie zeilschool De Kaag

In het winterseizoen, van 1 november 2020 tot 1 april 2021, vangt zeilschool De Kaag arbeidsmigranten op in hun groepsaccommodatie. Burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem verstrekten vorige week een vergunning om de migranten in het aangrenzende pand van de zeilschool te vestigen. De vergunning zal eerst twee seizoenen worden getest.

In totaal komen er 22 kamers in de groepsaccommodatie van de zeilschool, hier kunnen 85 arbeidsmigranten slapen. Burgemeester en wethouders streven naar 22 tot 44 migranten op de locatie, zodat er één of twee migranten per kamer slapen.

Vergunning

In het winterseizoen van het afgelopen jaar is de locatie ook bewoond geweest door arbeidsmigranten. Deze is in april stopgezet, omdat een toezichthouder van de gemeente aangaf dat het onderbrengen van arbeidsmigranten in strijd stond met het bestemmingsplan.

De gemeente had toen twee keuzes: het bestemmingsplan aanpassen of de huisvesting beëindigen. De raad koos uiteindelijk voor beide. In april eindige zij de huisvesting, maar in juni kwam er een aanvraag binnen voor een omgevingsvergunning. Deze is in oktober verleend, wat betekent dat er dit seizoen gewoon weer arbeidsmigranten zich vestigen in de zeilschool.

Informatieavond

De gemeente heeft tot nu toe nog niet aan inwonersparticipatie gedaan. De aanvrager van de vergunning heeft afgelopen tijd regelmatig contact gehad met de omwonenden. Toch wil de gemeente binnenkort een informatieavond organiseren voor alle belanghebbenden.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.