Dennis

"Ark van Noach" vaart door Kaag en Braassem

Dit keer was het eens geen glitter en glamour in de wateren van Kaag en Braassem. Toch trok het schip wat woensdag door onze gemeente trok, ondanks dat gebrek aan luxe een hoop bekijks. Het ging hier namelijk om de "Ark van Noach".

Na enige tijd in Sliedrecht te hebben gelegen, was de Ark van Noach woensdagochtend dus op het water in Kaag en Braassem te vinden, om richting Huizen te varen. De replica, gemaakt door aannemer Johan Huibers, is 9 meter breed, 13 meter hoog en 70 meter lang. De bouw hiervan begon in 2005, twee jaar later stapten de eerste bezoekers aan boord.

Na drie jaar in verschillende ligplaatsen in Nederland te hebben gelegen, werd de replica in oktober 2010 verkocht aan Aad Peters. Hij zag de mogelijkheid om van de ark het eerste drijvende Bijbelse themapark in Europa te ontwikkelen. Het binnenruim heeft hij met meer dan 50 werklieden en kunstenaars uit de hele wereld in een half jaar omgebouwd.

Tekst gaat door onder afbeelding

Ark van Noach in Oude Wetering

Er bestaat ook een tweede replica van de Ark van Noach, die nog een stuk groter is. Met de bouw hiervan begon Huibers in 2009, wat hij vervolgens afrondde in 2011. De afmetingen hiervan zijn 135 meter lang, 30 meter breed en 23 meter hoog. Beide replica's informeren het publiek over de zondvloed, het ontstaan van aardlagen en fossielen, en de redding van de overlevenden. Het enige verschil is dat de grote replica gestrand is bij Krimpen aan den IJssel.

Ark van Noach in Wetering

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.