Dennis

"Ark van Noach" vaart door Kaag en Braassem

Dit keer was het eens geen glitter en glamour in de wateren van Kaag en Braassem. Toch trok het schip wat woensdag door onze gemeente trok, ondanks dat gebrek aan luxe een hoop bekijks. Het ging hier namelijk om de "Ark van Noach".

Na enige tijd in Sliedrecht te hebben gelegen, was de Ark van Noach woensdagochtend dus op het water in Kaag en Braassem te vinden, om richting Huizen te varen. De replica, gemaakt door aannemer Johan Huibers, is 9 meter breed, 13 meter hoog en 70 meter lang. De bouw hiervan begon in 2005, twee jaar later stapten de eerste bezoekers aan boord.

Na drie jaar in verschillende ligplaatsen in Nederland te hebben gelegen, werd de replica in oktober 2010 verkocht aan Aad Peters. Hij zag de mogelijkheid om van de ark het eerste drijvende Bijbelse themapark in Europa te ontwikkelen. Het binnenruim heeft hij met meer dan 50 werklieden en kunstenaars uit de hele wereld in een half jaar omgebouwd.

Tekst gaat door onder afbeelding

Ark van Noach in Oude Wetering

Er bestaat ook een tweede replica van de Ark van Noach, die nog een stuk groter is. Met de bouw hiervan begon Huibers in 2009, wat hij vervolgens afrondde in 2011. De afmetingen hiervan zijn 135 meter lang, 30 meter breed en 23 meter hoog. Beide replica's informeren het publiek over de zondvloed, het ontstaan van aardlagen en fossielen, en de redding van de overlevenden. Het enige verschil is dat de grote replica gestrand is bij Krimpen aan den IJssel.

Ark van Noach in Wetering

 


Meer nieuws

Politie vandaag 15:12

23-jarige automobilist aangehouden vanwege pepperspraybusje

Zaterdagochtend zagen agenten op de Veenderdijk in Rijpwetering een auto al slingerend over de weg rijden. Toen zij de bestuurder hierop aanspraken, bleek hij een busje pepperspray binnen handbereik te hebben liggen.

Politie gisteren 09:48

iPads gevonden in Roelofarendsveen

Afgelopen vrijdag, 21 januari heeft een oplettende getuige een vijf iPads gevonden in een blikvanger aan de Breitnerlaan in Roelofarendsveen.

Overige 22 jan. 2022 10:54

Tulpen.nl haalt 3.000 euro op voor stichting MIND

Tulpen.nl in Roelofarendsveen heeft 3.000 euro ingezameld voor stichting MIND. Op 20 januari werd deze cheque aan Madelon Balm en Lotte de Roode overhandigd. Zij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat er in deze tijd aandacht is voor de mentale gezondheid onder jongeren.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jan. 2022 11:01

Tips om de winterdip te verslaan!

Misschien herken je het wel: je hebt veel moeite om 's ochtends uit bed te komen, je voelt je iets minder energiek dan in de zomer en je kunt je maar moeilijk concentreren... Grote kans dat je een winterdip te pakken hebt! Plutosport geeft je dé tips om snel weer wat beter in je vel te zitten.