Ingezonden

Auto met keyless entry-systeem gestript

In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 maart is er ingebroken bij een auto met een keyless entry-systeem. De auto is gestript door de daders voor diverse onderdelen.

Veel nieuwe auto’s zijn voorzien van een keyless entry-systeem. Hierbij ontgrendelt de auto automatisch wanneer de sleutel in de buurt is. De autosleutel kun je dus in je zak houden. Dieven kunnen door de ‘reley attack-methode’ met speciale apparatuur het signaal van de autosleutel opvangen en dit signaal vervolgens versterkt uitzenden. Door deze apparatuur denkt de auto dat de sleutel in de buurt is, terwijl de autosleutel eigenlijk bij de voordeur hangt of op de eetkamertafel ligt.

De afgelopen tijd hebben er verschillende inbraken plaatsgevonden bij auto’s met een keyless entry-systeem in Woubrugge en omgeving. Daarom waarschuwt de politie: ben jij in het bezit van een auto met een keyless entry-systeem? Dan wordt aangeraden om keyless entry-sleutels op te bergen in een metalen/blikken doosje of in de nacht te bewaren in de slaapkamer. Bewaar bij voorkeur de sleutel niet binnen 6 meter van de buitenmuur.


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 14:39

Aantal coronapatiƫnten gestegen naar 8

Het aantal coronapatiënten in Kaag en Braassem is opnieuw gestegen. Het RIVM meldt dat er momenteel acht bevestigde patiënten zijn in de gemeente.

Overige vandaag 14:29

Eerste stap kerk Hoogmade gezet

De Hoogmadese pastorie van de Onze Lieve Vrouw-Geboorte kerk die in november afbrandde, mag deze week eindelijk weer betreden worden. 

Algemeen vandaag 13:01

Best gelezen berichten van vorige week

Geen week is hetzelfde in de gemeente Kaag en Braassem. Wat gebeurde er allemaal vorige week? En welke berichten van de afgelopen week vonden jullie het meest interessant?

Algemeen vandaag 11:39

Fraudeurs actief op WhatsApp

Er zijn fraudeurs actief op WhatsApp. Door zich voor te doen als een familielid in financiële nood proberen ze iemand geld af te troggelen. De politie waarschuwt voor deze oplichters.

Advertorial Blog Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 11:03

''Ik beloof dat ik nooit meer ga klagen dat ik het druk heb''

Yoney Verschuur van Verschuur Watersport schreef een blog over de coronacrisis. ''Wat juist dé start van ons seizoen had moeten worden, is door de coronacrisis vrijwel stopgezet.''

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 09:11

Tuinieren in de coronacrisis

We krijgen het advies om onze mentale gezondheid op peil te houden door te sporten en te bewegen. Maar hoe? Volkstuinders geven je de tip: ga de tuin in!