Ingezonden

Auto met keyless entry-systeem gestript

In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 maart is er ingebroken bij een auto met een keyless entry-systeem. De auto is gestript door de daders voor diverse onderdelen.

Veel nieuwe auto’s zijn voorzien van een keyless entry-systeem. Hierbij ontgrendelt de auto automatisch wanneer de sleutel in de buurt is. De autosleutel kun je dus in je zak houden. Dieven kunnen door de ‘reley attack-methode’ met speciale apparatuur het signaal van de autosleutel opvangen en dit signaal vervolgens versterkt uitzenden. Door deze apparatuur denkt de auto dat de sleutel in de buurt is, terwijl de autosleutel eigenlijk bij de voordeur hangt of op de eetkamertafel ligt.

De afgelopen tijd hebben er verschillende inbraken plaatsgevonden bij auto’s met een keyless entry-systeem in Woubrugge en omgeving. Daarom waarschuwt de politie: ben jij in het bezit van een auto met een keyless entry-systeem? Dan wordt aangeraden om keyless entry-sleutels op te bergen in een metalen/blikken doosje of in de nacht te bewaren in de slaapkamer. Bewaar bij voorkeur de sleutel niet binnen 6 meter van de buitenmuur.


Meer nieuws

Horeca gisteren 15:55

Alphens Restaurantweek: laat je verrassen bij De Dyck

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Dyck!

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 13:08

Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

Advertorial Sport gisteren 10:23

Anouk Ram geeft dansworkshops bij ROAC

4, 11 en 18 september kun je onder leiding van Anouk Ram bij ROAC een gratis dansworkshop volgen. Deze drie weken wordt de Hertogshal in Rijpwetering omgetoverd tot danszaal. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 13 aug. 2020 16:57

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.