Pixabay

Avondklok blijft van kracht, uitspraak in hoger beroep volgt over een week

Het Haagse gerechtshof doet op vrijdag 26 februari uitspraak in het spoedappèl over de avondklok. Tot die tijd blijft de avondklok in ieder geval nog van kracht. 

Dinsdag 16 februari werd Viruswaarheid door de rechtbank in Den Haag nog in het gelijk gesteld. Na een zitting vol chaos bij het hof werd de beslissing ongeldig verklaard, tot het hof de kwestie had beoordeeld. 

In de zitting vrijdagmorgen in het hof in Den Haag, kregen zowel de Staat als Viruswaarheid dubbele spreektijd. Beide partijen konden op deze manier goed en duidelijk hun standpunten onderbouwen.   

Spoedwet 

Of de zaak van Viruswaarheid, die de avondklok het liefst ziet verdwijnen, nog zin heeft, valt te betwijfelen. Met een nieuwe spoedwet houdt het kabinet de avondklok alsnog overeind. Bij de spoedwet geldt een maximale duur van drie weken voor de maatregel, tenzij het parlement dat wil verlengen. 

Toch is dit hoger beroep belangrijk. Tienduizenden boetes die de politie heeft uitgedeeld voor de afgelopen tijd voor het breken van de avondklok, kunnen hierdoor misschien teruggedraaid worden. 

De schriftelijke uitspraak van het Haagse gerechtshof volgt op vrijdag 26 februari. 


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.