Pixabay

Avondklok blijft van kracht, uitspraak in hoger beroep volgt over een week

Het Haagse gerechtshof doet op vrijdag 26 februari uitspraak in het spoedappèl over de avondklok. Tot die tijd blijft de avondklok in ieder geval nog van kracht. 

Dinsdag 16 februari werd Viruswaarheid door de rechtbank in Den Haag nog in het gelijk gesteld. Na een zitting vol chaos bij het hof werd de beslissing ongeldig verklaard, tot het hof de kwestie had beoordeeld. 

In de zitting vrijdagmorgen in het hof in Den Haag, kregen zowel de Staat als Viruswaarheid dubbele spreektijd. Beide partijen konden op deze manier goed en duidelijk hun standpunten onderbouwen.   

Spoedwet 

Of de zaak van Viruswaarheid, die de avondklok het liefst ziet verdwijnen, nog zin heeft, valt te betwijfelen. Met een nieuwe spoedwet houdt het kabinet de avondklok alsnog overeind. Bij de spoedwet geldt een maximale duur van drie weken voor de maatregel, tenzij het parlement dat wil verlengen. 

Toch is dit hoger beroep belangrijk. Tienduizenden boetes die de politie heeft uitgedeeld voor de afgelopen tijd voor het breken van de avondklok, kunnen hierdoor misschien teruggedraaid worden. 

De schriftelijke uitspraak van het Haagse gerechtshof volgt op vrijdag 26 februari. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:25

Echtpaar Van Ruiten vandaag 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Van Ruiten uit Roelofarendsveen is vandaag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Marina Van der Velde bracht een bezoekje aan dit zeer actieve stel dat nog steeds veel en ver fietst. ‘’Wat een prachtig moment!’’

Gemeente gisteren 15:11

Inzameldata oud papier maart

Vanaf augustus 2020 haalt Cyclus het oud papier op. De inzameldatum voor oud papier is zaterdag. De eerstvolgende inzameldatum voor het westen van de gemeente is 6 maart. In het oosten wordt het oud papier op 27 maart opgehaald.

Gemeente gisteren 13:36

Gemeente Kaag en Braassem geeft geen gehoor aan bezwaar huisvesting Kalmoeslaan

De gemeente Kaag en Braassem heeft eind februari twee woningen gereserveerd voor twee personen met een levensstijl die niet thuishoort in een woonwijk. Volgens omwonenden van de Kalmoeslaan in Rijnsaterwoude is de locatie te druk voor de twee individuen die juist in een prikkelarme omgeving moeten wonen. Uit de onlinebijeenkomst van donderdag 25 februari bleek de gemeente geen gehoor te geven aan het bezwaar van de omwonenden.

Cultuur 28 feb. 2021 11:48

Geen VGV '21

De aanhoudende pandemie heeft Splotsz doen besluiten ook dit jaar geen Veen Gaat Vreemd te vieren. Net als vorig jaar zal er ook dit jaar dus stil blijven in De Veen tijdens het paasweekeind.