De Praktijk4Kids
Advertorial Voor Kinderen

Begeleiding óp school – De Praktijk4Kids helpt ook in of buiten de klas

Wat als er een leerling op school vastloopt vanwege het (leren) leren, gedrag, emoties of op sociaal vlak? Het is niet altijd duidelijk wie hier ondersteuning in kan bieden. En moet dit dan op school of thuis plaatsvinden? De Praktijk4Kids helpt je graag verder.

Niet alleen biedt De Praktijk4Kids behandelingen op de praktijk of thuis, maar dit kan ook plaatsvinden in de schoolse setting. Maar hoe werkt dat dan? Wij vroegen het een van de behandelaren.

‘‘Op scholen begeleid ik leerlingen zowel individueel als in groepjes, afhankelijk van de hulpvraag”, zegt orthopedagoog Kayleigh Hillebrand. “Ik zie bijvoorbeeld groepjes kinderen voor het trainen van de sociale vaardigheden of het leren omgaan met emoties. Ik help kinderen individueel bij het (leren) leren of ik ondersteun in de klas bij het gedrag van leerlingen.’’

In sommige gevallen kan het helpend zijn om eerst uit te zoeken waar bepaalde problematiek vandaan komt. Dan kan er onderzoek worden uitgevoerd. ''Wij bieden uiteenlopende onderzoeken. Te denken valt bijvoorbeeld aan intelligentie-onderzoek en onderzoek naar leervertraging.''

Het aanbod van begeleiding en/of onderzoek wordt samen met de leerkrachten en ouders vastgesteld, afgestemd op de hulpvraag. ''In deze huidige tijd hanteren wij lagere prijzen om ondersteuning voor iedereen toegankelijk te maken.'' Kijk ook gerust eens op https://www.depraktijk4kids.nl/ naar het aanbod.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:25

Echtpaar Van Ruiten vandaag 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Van Ruiten uit Roelofarendsveen is vandaag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Marina Van der Velde bracht een bezoekje aan dit zeer actieve stel dat nog steeds veel en ver fietst. ‘’Wat een prachtig moment!’’

Gemeente gisteren 15:11

Inzameldata oud papier maart

Vanaf augustus 2020 haalt Cyclus het oud papier op. De inzameldatum voor oud papier is zaterdag. De eerstvolgende inzameldatum voor het westen van de gemeente is 6 maart. In het oosten wordt het oud papier op 27 maart opgehaald.

Gemeente gisteren 13:36

Gemeente Kaag en Braassem geeft geen gehoor aan bezwaar huisvesting Kalmoeslaan

De gemeente Kaag en Braassem heeft eind februari twee woningen gereserveerd voor twee personen met een levensstijl die niet thuishoort in een woonwijk. Volgens omwonenden van de Kalmoeslaan in Rijnsaterwoude is de locatie te druk voor de twee individuen die juist in een prikkelarme omgeving moeten wonen. Uit de onlinebijeenkomst van donderdag 25 februari bleek de gemeente geen gehoor te geven aan het bezwaar van de omwonenden.

Cultuur 28 feb. 2021 11:48

Geen VGV '21

De aanhoudende pandemie heeft Splotsz doen besluiten ook dit jaar geen Veen Gaat Vreemd te vieren. Net als vorig jaar zal er ook dit jaar dus stil blijven in De Veen tijdens het paasweekeind.