Pixabay
Advertorial Voor Kinderen

Begeleiding óp school – De Praktijk4Kids helpt ook in of buiten de klas

Wat als er een leerling op school vastloopt vanwege het (leren) leren, gedrag, emoties of op sociaal vlak? Het is niet altijd duidelijk wie hier ondersteuning in kan bieden. En moet dit dan op school of thuis plaatsvinden? De Praktijk4Kids helpt je graag verder.

Niet alleen biedt De Praktijk4Kids behandelingen op de praktijk of thuis, maar dit kan ook plaatsvinden in de schoolse setting. Maar hoe werkt dat dan? Wij vroegen het een van de behandelaren.

‘‘Op scholen begeleid ik leerlingen zowel individueel als in groepjes, afhankelijk van de hulpvraag”, zegt orthopedagoog Kayleigh Hillebrand. “Ik zie bijvoorbeeld groepjes kinderen voor het trainen van de sociale vaardigheden of het leren omgaan met emoties. Ik help kinderen individueel bij het (leren) leren of ik ondersteun in de klas bij het gedrag van leerlingen.’’

In sommige gevallen kan het helpend zijn om eerst uit te zoeken waar bepaalde problematiek vandaan komt. Dan kan er onderzoek worden uitgevoerd. ''Wij bieden uiteenlopende onderzoeken. Te denken valt bijvoorbeeld aan intelligentie-onderzoek en onderzoek naar leervertraging.''

Het aanbod van begeleiding en/of onderzoek wordt samen met de leerkrachten en ouders vastgesteld, afgestemd op de hulpvraag. ''In deze huidige tijd hanteren wij lagere prijzen om ondersteuning voor iedereen toegankelijk te maken.'' Kijk ook gerust eens op https://www.depraktijk4kids.nl/ naar het aanbod.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.