Google Street View

Begin januari 2021 krijgt de identiteitskaart een inlogfunctie voor DigiD

Met de nieuwe inlogfunctie kunnen burgers straks inloggen op de DigiD-app met een chip in hun identiteitskaart, rijbewijs of paspoort. De functie moet ervoor zorgen dat het beveiligingsniveau, dat nu ‘laag’ is, opgeschroefd wordt naar ‘hoog’.

Het huidige inlogsysteem is alleen beveiligd door een gebruikersnaam en wachtwoord. Door een ID-kaart, rijbewijs of paspoort eenmalig in te scannen kunnen burgers veiliger inloggen. Omdat het inloggen veiliger is kan je in de toekomst ook extra gevoelige gegevens inzien, zoals je eigen medische rapport.

‘’ Inloggen met een identiteitskaart met behulp van de DigiD-app geeft die extra zekerheid en zorgt voor maximale bescherming van iemands gegevens’’, aldus Rijksdienst voor Identiteitsgegevens.

Hoe werkt het

Op 4 januari 2021 kan je de nieuwe ID-kaart, rijbewijs of paspoort aanvragen, deze kaarten hebben een nieuwe chip die verbinding maakt met de DigiD-app op je telefoon. Na het ophalen van je ID-kaart, rijbewijs of paspoort krijg je binnen enkele dagen een brief met een pincode thuis gestuurd. Met die pincode kan je je ID-kaart eenmalig activeren en vervolgens inloggen op de DigiD-app. Via de DigiD-app heb je toegang tot informatie van de overheid, het onderwijs, de zorg en je pensioenfonds.

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.