Pixabay

Belangengroepen Kaag en Braassem en Oegstgeest in strijd tegen Schiphol-overlast

De werkgroep Kaag en Braassem Noord en stichting Oegstgeest Zonder Vlieghinder pleiten voor een groter meetnet. Op deze manier willen zij de overlast van Schiphol tegengaan.  

Dit hebben de twee partijen kenbaar gemaakt aan het nieuwe provinciebestuur van Zuid-Holland, meldt het AD. In een brief aan de Provinciale Staten benadrukken de twee belangengroepen dat er niet alleen herrie geproduceerd wordt maar ook een toenemende overlast van dalende vliegtuigen voor geluidshinder zorgt. “De langdurig snelle opeenvolging van vliegtuigen geeft een gevoel van ‘nooit meer rust.’ Bewoners worden blootgesteld aan zodanige hoeveelheden vliegtuiglawaai dat er serieuze gezondheidsproblemen dreigen,” stellen de werkgroepen in hun brief.

Meetpunten
Binnen de regio zijn al diversen meet- en registratiepunten geplaatst om een beter beeld te krijgen van vervuiling en geluidsoverlast. Volgens de groepen uit Kaag en Braassem en Oegstgeest is dit nog niet genoeg en moeten dat er nog veel meer worden.

Ook moet de provincie meer lobbyen bij Minister van Vervoer, Cora van Nieuwenhuizen (VVD) over wijzigingen in aanvliegroutes. Hierdoor kan de overlast al gereduceerd worden.

Eerder schreven verschillende gemeentes in de noordrand van het Groene Hart al een brief aan minister van Nieuwenhuizen over Schiphol.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.