ingezonden

Belangrijke overwinning EMM'21 VR1

Zondag 8 mei de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Limmen in de strijd om rechtstreekse degradatie. Vooraf had Limmen 8 punten, WSV en EMM'21 7 punten. Ondanks de overstap naar de zaterdag komend seizoen willen ze natuurlijk wel dit seizoen goed afsluiten en niet als laatste eindigen wat rechtstreekse degradatie zou betekenen.

Ze waren zeker niet compleet want Dian, Marin en Shanna waren door verschillende redenen afwezig en er moest dus geschoven worden in de basisopstelling. Marinka ging centraal achterin spelen, Mirjam rechtsback, Syl linksback en Esmee rechtshalf. In deze formatie hadden we nog niet gespeeld dit seizoen.

Ook hadden ze besloten om niet in te zakken maar direct druk te zetten. Het begin was ook niet onaardig, EMM'21 was voornamelijk op de helft van Limmen te vinden en kregen een eerste mogelijkheid. Echter bij de eerste de beste achterbal die ze kregen ging het helaas fout. Een te korte terugspeelbal op Sebas werd onderschept en zo kon Limmen eenvoudig de 1-0 maken. Een domper want het was totaal onnodig.

Hierna pakten ze wel weer de draad op, dit seizoen hebben de meiden bewezen om iedere keer weer karakter te tonen na een tegenslag en ook vandaag was dit weer het geval. Het werd ook na 20 minuten verdiend 1-1. Mariska kreeg de bal rond de 16 meter en zij schoot de bal prachtig over de keeper.

Wel hadden ze veel moeite met de grote spits en rechtshalf van Limmen, zij waren zeer moeilijk te verdedigen. We kwamen dan ook wel een paar keer goed weg omdat ze het vizier niet helemaal scherp hadden. Net voor rust krijgen ze een corner en deze zijn altijd gevaarlijk maar haalt het team er nog te weinig rendement uit. Deze werd echter snoeihard van een meter of 12 door Nina ingekopt. Blijkbaar haar 1e kop doelpunt ooit maar deze zat er prima in en konden we met een 1-2 de rust in.

Na rust kwamen ze als snel op 1-3, Anna ging het duel aan met de keepster van Limmen bij een hoge bal en de keepster kon de bal niet klemmen en liet deze los. Fien was er als de kippen bij om deze binnen te schieten, 1-3 wat een weelde. Uiteraard was er flink wat protest van Limmen maar de scheidsrechter liet zich niet ompraten.

Daarna was het Limmen dat het initiatief naar zich toe trok en werd EMM'21 naar achteren gedrukt. Op zich niet zo erg want zo bleven de ruimtes klein. Limmen kregen een aantal mogelijkheden maar iedere keer stond Sebas op de goede plek. Natuurlijk kwam er ook ruimte bij EMM'21 voorin. Zo ging Mariska alleen op de keeper af maar kwam net een teenlengte tekort, de rebound werd door Anne net niet hoog genoeg geschoten zodat de keepster van Limmen er net nog bij kon.

Na 70 minuten maakte wederom een talent van de club, Jennifer van der Meer haar debuut en dit deed ze zeer verdienstelijk. Ze hield de bal goed vast en kon 2x vanaf links alleen op de keeper af maar kwam ze net wat kracht tekort om te scoren. Vaker konden ze de bal in de ploeg houden en was het eigenlijk wachten op het laatste fluitsignaal waarna de overwinning gevierd kon worden. Een grote opsteker voor het team en goed voor de moraal.

Komende donderdag de laatste 3 minuten inhalen bij Overbos en zondag 15 mei de belangrijke wedstrijd tegen WSV.