Beleef Adamas online tijdens Wereldkankerdag

Aandacht voor kanker, juist nu. Dit is het thema van Wereldkankerdag 2021 op 4 februari. En dat is wat Adamas geeft! Niet alleen op deze dag, maar gedurende het hele jaar. Dus ook in coronatijd.

“Dat we deze aandacht fysiek niet kunnen geven bij Adamas is ontzettend jammer”, zegt Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis. “Zeker nu (ex)patiënten, naasten en nabestaanden het harder nodig hebben dan ooit. Normaal zetten we de deuren open tijdens Wereldkankerdag, om de drempel te verlagen. Want de drempel om naar Adamas te gaan is hoog, want het gaat over jou en dat is spannend. Dit jaar organiseren we een online open dag. Wellicht is dit zelfs nog laagdrempeliger dan fysiek”, lacht Annelies.

Beleef Adamas online

Van 9:00 tot 21:00 uur biedt Adamas tal van verschillende activiteiten aan. Vragenuurtjes, pilates, creatieve workshops als Open Atelier, Art Journal, Creatief schrijven, een lotgenotengroep voor nabestaanden, een mooie lezing over de late gevolgen van kanker gegeven door het Spaarne Gasthuis en een fantastische workshop: kanker heb je samen.

Met dit programma hoopt Adamas iedereen een idee te geven wat Adamas kan bieden wanneer je leeft met en na kanker. Voor meer informatie over en de linkjes naar de activiteiten kijk je hier.

Wereldkankerdag

Wereldkankerdag is ieder jaar op 4 februari. Deze dag is bedoeld om het bewustzijn rondom kanker te vergroten, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én hun naasten of nabestaanden - te onderstrepen. 75 inloophuizen in heel Nederland ondersteunen mensen met het (her)vinden van hun veerkracht in hun proces met kanker. Dit doen zij door het bieden van een luisterend oor, informatie en ondersteuning bij niet-medische vragen over leven met en na kanker. Kijk op www.wereldkankerdag.nl voor persoonlijke verhalen en activiteiten door het hele land.

Adamas Inloophuis

Adamas ondersteunt mensen met het (her)vinden van hun veerkracht in hun proces met kanker. ''Dit doen wij door het aanbieden van behoefte gerichte psychosociale ondersteuning en lichte fysieke activiteiten. Dit kan een 1-op-1 gesprek zijn, informatie (lezing, presentatie), een lotgenotengroep, een creatieve-, beweging of verdiepende activiteit.''

Het Adamas Inloophuis is in Nieuw-Vennep en heeft een dependance bij Kampeerboerderij Straathof in Leimuiden.


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.