Anne van Zantwijk
Advertorial theater

Benja Bruijning in spannende toneelmonoloog: Een Leven komt naar Theater Castellum

Gewapend met een persoonlijke en ontroerende tekst van schrijver Nick Payne, staat Benja Bruijning voor het eerst solo op het toneel in een regie van Olivier Diepenhorst. De voorstelling is zaterdag 17 december te zien in Theater Castellum.

A Life is niet zomaar een toneelstuk, het is een persoonlijk relaas van de schrijver waarin hij ingaat op twee grote levensgebeurtenissen die zich in zijn leven kort na elkaar afspeelden: de geboorte van zijn dochter en het overlijden van zijn vader. Benja werd gegrepen door het verhaal. Ook in zijn leven ging het verlies van zijn vader samen met zelf vader worden. Hij kreeg toestemming van de schrijver het stuk zelf te vertalen. 

Benja zegt hierover; “Hoe dood en nieuw leven je plotseling in een nieuwe fase werpen, waar je tegelijkertijd wel én niet klaar voor bent, domweg omdat het nieuw is, dat vind ik prachtig verwoord in A Life. Een leven lang ben je een zoon en opeens wordt er iets anders van je verwacht.” 

In Een leven is alles met elkaar verweven: geboorte en dood, vader worden en zoon zijn. De scherpte, humor, reflectie en emotie van de hoofdpersoon en de verrassende vorm maken Een leven tot een spannende toneelmonoloog de je niet onberoerd laat. 

Het werk van Nick Payne wordt over de hele wereld gespeeld en is verfilmd door Netflix en de BBC. 

Theatertour 

Een leven ging 12 november in première en nog te zien 15 maart. De complete speellijst is te vinden op www.benjabruijning.nl 

De Volkskrant ★★★★ 

“Acteur Benja Bruijning overtuigt in zijn eerste solovoorstelling ‘Een leven’.” 

Theaterkrant 

“Kwetsbare oprechtheid en relativerende humor in monoloog over leven en dood.” 

Trouw ★★★★ 

“De zaal is in de ban van Bruijning.” 


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.

Overige 25 nov. 2022 21:45

Traumahelikopter landt voor gevallen fietser

Vrijdagavond werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op de Stationsstraat in Roelofarendsveen. Ter plaatse bleek een fietser te zijn gevallen.