KEI TOF K+B

Beschilderde keien te vinden in Kaag en Braassem

Kei Tof K+B is een Facebookgroep die bedoeld is voor iedereen die een beschilderde zwerfkei heeft gevonden of zelf gemaakt in de gemeente Kaag en Braassem. ‘’Het is een hobby geworden die ontstaan is uit verveling. Maar op deze manier hopen we toch dat de keien een beetje positiviteit met zich mee te brengen.’’

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Fotoalbum

KEI TOF K+B.jpg (foto: KEI TOF K+B)
KEI TOF K+B.jpg (foto: KEI TOF K+B)
KEI TOF K+B.jpg (foto: KEI TOF K+B)
KEI TOF K+B.jpg (foto: KEI TOF K+B)
KEI TOF K+B.jpg (foto: KEI TOF K+B)
KEI TOF K+B.jpg (foto: KEI TOF K+B)
KEI TOF K+B.jpg (foto: KEI TOF K+B)
KEI TOF K+B.jpg (foto: KEI TOF K+B)
KEI TOF K+B.jpg (foto: KEI TOF K+B)
KEI TOF K+B.jpg (foto: KEI TOF K+B)
KEI TOF K+B (foto: KEI TOF K+B)
KEI TOF K+B.jpg (foto: KEI TOF K+B)
KEI TOF K+B (foto: KEI TOF K+B)

‘’Het idee kwam via een landelijke Facebookgroep waar ze dit al deden. Het leek ons een leuk idee om het ook in de gemeente Kaag en Braassem te introduceren’’, laat initiatiefnemer Natasja weten. En met succes. Binnen een paar dagen zijn er dan meer dan 125 leden die zich hebben aangesloten bij de Facebookgroep. ‘’Je kan dus wel zeggen dat het aanstekelijk werkt.’’

Hoe werkt het?

Indien jij zo’n kei hebt gevonden, maak je er een foto van en zet je deze samen met de vindplaats in een berichtje in de Facebookgroep. Vervolgens kun je twee dingen doen. Je kunt de kei zelf houden of weer ergens neerleggen om door te laten zwerven binnen de gemeente.

Aangestoken door dit KEITOFFE idee?

Doe dan lekker mee. Zoek allereerst zelf een paar onbeschilderde keien. Vervolgens beschilder je ze met leuke figuurtjes, dieren of plaatjes en schrijf je: ‘KEI TOF K+B’ op de achterkant van de kei met het Facebooklogo. Vervolgens leg je de kei ergens in Kaag en Braassem en wacht je tot hij gevonden is. De vinder zal een foto van de kei op Facebook plaatsen. ‘’Het is een soort geocaching in het stenentijdperk’’, lacht Natasja.

‘’Het is vooral een leuk uitje omdat mensen in de coronatijd in een veilig omgeving iets kunnen ondernemen. Het lokt uit om een wandeling te maken.’’ Natasja krijgt veel leuke feedback. Iedereen vindt het een leuk en grappig idee. ‘’Vooral voor kinderen is het erg leuk, omdat ze hun zelfgemaakte kei terug zien op Facebook.’’

Heb jij al een kei gevonden of wil je zelf meedoen met je eigen kei? Neem dan een kijkje op de Facebook van KEI TOF K+B en wordt lid. Op deze manier zie jij dadelijk jouw geschilderde steen terug.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.