Besmettingen in privésfeer zijn nog altijd vaak de oorzaak van coronaclusters

Op dit moment zijn er in de regio Hollands Midden 219 clusters. Hiervan is zo’n 20 procent te wijden aan clusters binnen bedrijven, scholen en instellingen. De overige 80 procent komt echter door besmettingen in privésfeer, zo meldt GGD Hollands Midden.

In de zomerperiode, toen het aantal coronabesmettingen een stuk lager lag, meldde GGD Hollands Midden hoeveel coronaclusters er in de regio waren. Ook werd er specifiek uitspraak gedaan over de gemeenten waar zich coronaclusters voordeden. 

​Gezien het grote aantal besmettingen in de regio meldt de GGD sinds een tijdje geen clusters meer. “Dit omdat een cluster, drie of meer besmettingen verbonden aan een locatie en tijd, niet zoveel zegt op deze aantallen”, aldus GGD Hollands Midden. De GGD merkt dat er veel vragen en opvattingen zijn over de rol die clusters spelen in de verspreiding van corona. “Omdat het aantal besmettingen in de regio maar licht daalt, is het belangrijk inzicht te geven waar de meeste besmettingen plaatsvinden.”

In de regio Hollands Midden zijn er op dit moment 219 clusters. “Van alle besmettingen in onze regio is 20 procent te wijden aan clusters binnen bedrijven, scholen en instellingen. De overige 80 procent komt door besmettingen in de privésfeer”, laat GGD Hollands Midden weten. “Het is dus erg belangrijk je aan de maatregelen te houden als je bezoek ontvangt en als je op bezoek gaat.”

Gezien de aankomende feestdagen drukt de GGD dan ook iedereen op het hart goed op te letten. “Heb je klachten? Ontvang dan geen bezoek en ga ook niet op bezoek. Houd je aan de anderhalve meter afstand en was vaak je handen.”


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.