Dennis

Bestaand gebouw aan Conservenweg wordt mogelijk getransformeerd tot migrantenlogies

Er is een vergunning aangevraagd om maximaal 250 arbeidsmigranten te vestigen aan de Conservenweg 191-197 in Roelofarendsveen. De initiatiefnemer heeft inwoners hierover per brief geïnformeerd.

De aanvraag is ingediend voor Ruigrok. Het moederbedrijf van Ruigrok is sinds 2001 actief op de arbeidsmarkt en heeft ook al ervaring met het huisvesten van buitenlandse medewerkers, zo lichten ze zelf toe in de brief. Ruigrok heeft vooral Poolse medewerkers in dienst en huisvest hen zowel in kleine locaties (woningen) als grote locaties (hotels).

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, is het de bedoeling dat er 93 2-persoons studio’s en 16 4-persoons appartementen gerealiseerd gaan worden. Dit gebeurt in het bestaande gebouw aan de Conservenweg. “Alle studio’s en appartementen zijn voorzien van een eigen sanitaire ruimte en keukenblok. Rondom het gebouw worden ruimschots voldoende parkeerplaatsen en fietsparkeerplaatsen gerealiseerd, tevens wordt aan de oostzijde van het gebouw een gemeenschappelijke buitenruimte gerealiseerd. Op de begane grond blijft een winkelruimte beschikbaar met een oppervlakte van ca. 750m2.”


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.